Продължава разчистването на паднали клони в центъра на София

-

Снимка: Facebook

Осем дни след като падналия мокър сняг изпочупи клони и дървета в София, в централния район Средец продължават с разчистването.

"По информация на Столичен инспекторат, Средец е сред районите, където работата по разчистването върви сравнително добре. Но има още", признава кметът на района Трайчо Трайков.

Ежедневно почистващите фирми изнасят по 1000-1500 кг дървесна маса, в сравнение със 100-200 в нормални дни, отбеляза Трайков. По думите му от "Зелени системи" изнасят по 5-6 камиона с над 30 тона, които се карат в Долни Богров за компост.

Работата продължава в същото темпо, като се минава и повторно по някои вече обработени отсечки. На доста места има извадена дървесина от дворове и частни имоти. Извозването на този отпадък по принцип е за сметка на собствениците, но в случая заради извънредната ситуация се прави жест и се извозват за сметка на общината, каза още районният кмет. Той призова собствениците да не се злоупотребява и да не се използва моментът за основно разчистване.

"Имаше и обратните случаи на няколко пъти - хора, които сами предложиха да помогнат с изнасяне на клони от тротоарите пред домовете им", отбеляза Трайков.

Временен контейнер за събиране на дървесина е поставен на ул. Иван Асен II, показа още районният кмет. В него гражданите могат да събират строшени клони, ако имат желание да съдействат за по-бързото разчистване.

Общо 758 тона дървета и клони, прекършени от снега, са събрани и транспортирани до инсталацията за зелени отпадъци „Хан Богров“, отчитат от Столична община. 

Продължава почистването на парковете „Заимов“, „Надежда“, Южен парк – 2. част и „Мир и дружба“. Работи се и по извозване на събраните паднали клони по бул. „България“, бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Цариградско шосе“, както и в районите „Изгрев“, „Сердика“, „Илинден“, „Красно село“, части от „Лозенец“ и „Люлин“. Предстои да бъдат извозени и клоните по трасето на трамвайна линия № 10, където работи ОП „Управление на общински земи и гори“.

Допълнително е създадена организация за почистване и на дъждоприемните шахти по основни улици и булеварди. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Административният съд в София потвърди премахването на офиса на "......

Административен съд – София град отхвърли жалбите  против двете заповеди на Главния архитект на Столична общи...

Прочети още keyboard_arrow_right