Разчистиха изцяло пред Народния театър, премахнат е и барът

Разчистиха изцяло пред Народния театър, премахнат е и барът

Снимка: Фейсбук

Заведение пред Народния театър в центъра на София вече няма. Днес окончателно бе разчистено пространство, след като бе премахната и последната част от преместваемия обект - барът.

"Вече е напълно демонтиран и барът, с което заповедта за премахване може да се смята за доброволно изпълнена от собствениците", съобщи в социалната мрежа кметът на централния софийски район Средец - Трайчо Трайков.

От разговора му с главният архитект на столицата Здравко Здравков той  е разбрал, че собстветиците на заведението са обжалвали заповедта за премахване на обекта. Днес е бил крайният срок за обжалване.

Премахнаха незаконното заведение пред Народния театър

"По повод на всички премахвания на незаконни обекти в район Средец ми се струва важно да изясним нещо. Процедурата във всеки от случаите разглежда единствено съответствието на обектите с формални критерии - одобрени схеми, изпълнение на договори и т.н - което би трябвало да е рутинна част от работата на общинските структури, но в момента често е сложна и объркана", коментира Трайков.

Според него липсва правомощие на района за концептуалната част, която е дори по-важна, къде какво трябва да има - атракцион, заведение или нещо друго, колко да е голямо, как да изглежда.

"Тук виждам и ролята на гражданите, чието мнение също следва да бъде отчитано", надява се кметът на Средец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спешен демонтаж, преместване и реставрация на Паметника на Съветс......

Заключението по изследването на Паметника на Съветската армия показва, че монумента спешно трябва да се премести. Това у...

Прочети още keyboard_arrow_right