Арх. Шишков: Правим всичко възможно да помогнем на София

Министър Шишков: Материалите за ремонта на жълтите павета не са тези, които

Снимка: МРРБ

„Правим всичко възможно да помогнем на София да си реши проблема с жълтите павета“. Това заяви министърът на Регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на БНТ. По думите му при ремонта в центъра на столицата има проблем, който е свързан както с проекта, така и със самия начин на строителство.

Арх. Шишков показа нагледно как пясъкът, който е използван при нареждането на жълтите павета, не пропуска достатъчно бързо водата.

„Пясъкът трябва да има определена фракция, за да може водата да преминава през него. Това, което е установено до този момент, е че пясъкът трябва да е по-различен. Не знам защо това е допуснато. Освен това в земната основа има много глина, която също пречи водата да слиза надолу. Водата в момента стои в първата част – пясъка, и във втората част – земната основа. Освен това се оказа, че фракцията на земната основа е по-ситна. Т.е. ние не твърдим, че липсва материал, а че не е този, който трябва да бъде“, допълни министър Шишков.

По думите му другият проблем е, че паветата са криво наредени, а фугите между тях са по-големи от допустимото.

Министър Шишков коментира и пробите, взети от ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

„Проверката на ул. „Граф Игнатиев“ беше изключително ползотворна не само за София, но даже и за управата за София. Няколко неща правят впечатление от тази проверка. Взехме две проби – едната беше от „Цар Шишман“, а другата от „6-ти септември“. Тази, която е от кръстовището на „Граф Игнатиев“ и ул. „Цар Шишман“ е много по-лоша. Определено в този участък ще има проблем. Бетонът не е в добро състояние“, посочи още регионалният министър.

Той е категоричен, че пробите се правят, за да се помогне на София да завърши ремонта качествено и навреме и да си получи парите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Плъхове превземат подлез в столичния Лозенец...

Нашествие на плъхове в центъра на София забелязаха столичани. Едричките гризачи се разхождат между хората в подлеза в Ло...

Прочети още keyboard_arrow_right