Началникът на КАТ-София: Издадох заповед, за да огранича корупцията и сред служителите

Началникът на КАТ-София: Издадох заповед, за да огранича корупцията и след

Снимка: Столица.bg

Автомобилна фирма сигнализира Столица.bg за закононарушение в столичния КАТ, не признават на нотариално заверени пълномощни

До 10 дни в "Пътна полиция" на София ще има назначени допълнително служители като целта е регистрацията на моторни превзони средства втомобили да става бързо. Това обеща пред Столица.bg началникът на КАТ в столицата комисар Тенчо Тенев. Той е издал устна заповед, с която се ограничава регистрацията на МПС на трето лице.

Дори фирмите посредници, които имат нотариално заверени пълномощни нямат право да регистрират повече от един автомобил дневно.

"Пускаме само представители на официалните фирми, които регистиррат чисто нови автомобили. Целта е ограничавне корупцията в КАТ в София. От тези пари на гражданите, прекарвачите най-вероятно дават на мои служители да им придвижат по-бързо документите", лаконично коментира комисар Тенчо Тенев. 

Началникът на Пътна полиция -СДВР: Има проект и има и подходящо място да се премести КАТ

Фирми посредници на услугата, с която спестяват поне 4 часа чакане на собственици на автомобили, също попадат под ударите на издадената заповед в столичния КАТ. Въпреки че имаме нотариално заверено пълномощно, можем да регистрираме само по една кола. Защо ни ограничават да си вършим работата, след като ние сме официали и законово представители и си плащаме данъците за нашата дейност, питат чрез Столица.bg потърпевши от новата заповед на комисар Тенев.

Посредникът в столичния КАТ е задържан за 24 часа в Първо РПУ

"След като преди няколко дни избухна новината за мнимия полицай, който предлагал по-бързи услуги в КАТ-София срещу заплащане, днес началника на КАТ Тенчо Тенев е спуснал устна или писмена заповед  (не знаем точно), с която се ограничава подаването на документи за регистрация на МПС чрез нотариално заверени пълномощни. От тази сутрин всеки, който представлява собственик на МПС и има заверено пълномощно пред нотариус има правото да влиза в компютърната зала само веднъж на ден. По този начин се нарушава наредба 45I, която регулира регистрациите на МПС и то от началника. Нарушени са конституционни права, като без да има правомощия, издава заповед за ограничаване и репресии върху упълномощените лица. Регистрацията на МПС и в КАТ е административна услуга, която под никаква форма не нарушава каквито и да е било закони и не се разглежда като незаконна услуга, както твърди началника Тенчо Тенев. Явно се сменят едни посредници с техни посредници", написаха до Столица.bg фирми посредници (б. р. името на фирмата се пази в редакцията).

От КАТ София се извиниха за неработещата система

От години е известно, че посредници спестяват на гражданите между 4 и 6 чакане, за да регистрират автомобил, а също и за други услуги в КАТ София. Същият проблем в момента се вихри и в "Гео Милев" на "Пътна полиция" София област - селския КАТ.

За съжаления в МВР изостават с електронните услуги, което дава възможност за посредници и корупция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 169 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 1072 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1268 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и в страната: РЗИ отново ще проверява за продажбата на ра......

Регионалните здравни инспекции незабавно да започнат проверки за въведената забрана за продажба и употреба на райски газ...

Прочети още keyboard_arrow_right