Столична община е финансирана за бедствия и аварии с 4,3 млн. лв. за 4 години (СНИМКИ)

photo_library
 • Столична община е финансирана за бедствия и аварии с 4,3 млн. лв. за 4 годи

  Снимка: Столица.bg

 • Столична община е финансирана за бедствия и аварии с 4,3 млн. лв. за 4 годи

  Снимка: Столица.bg

 • Столична община е финансирана за бедствия и аварии с 4,3 млн. лв. за 4 годи

  Снимка: Столица.bg

За четири години Столична община е финансирана с общо 4,3 млн. лв. от Резерва за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване и овладяване на последиците от претърпени бедствия и аварии.

Средствата се отпускат от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, след като Столична община чрез своята Дирекция "Аварийна помощ и превенция" /АПП/ кандидатства с проекти, насочени към недопускане или преодоляване на кризисни ситуации. В проектите СО участва с финансиране от 30%, а след одобрение от Междуведомствената комисия, останалите 70% се отпускат от резерва.

"Ако вложим 1000 лв. в превантивни мерки, като укрепване на свлачище или почистване на реки в столицата например, ще предотвратим щети за десетки хиляди левове", обясни необходимостта от тези проекти Красимир Димитров, директор на дирекция "АПП".

По такъв начин бе изграден модул "Наводнение" на полигона за обучение в "Панчарево", където се провеждат практически учения на представители на общините от цялата страна, ученици, фирми и граждани.

Не малка част от отпуснатите от Комисията средства са за възстановяне на вече направени от СО разходи за преодоляване на последствията от претърпени аварии или бедствия. Такъв пример е отстраняването на големия разлив на нафта и автомасла от аварирал камион по ул. "Владайска река", пл. "Сточна гара" и бул. "Ген. Д. Николаев" до бул. "Мадрид". Друг подобен случай бе възстановяването на изгоряла жилищна сграда в кв. Бухово, след което всички семейства, останали без дом вече са настанени обратно в жилищата си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отличници: Три първи места за екипите на Столичен инспекторат на ......

Три първи места завоюваха екипите на Столичен инспекторат на провелото се Еко е-рали "България". Състезателите спечелиха...

Прочети още keyboard_arrow_right