Столична община - първа с рубрика за глухи и сляпо-глухи граждани

-

Снимка: Facebook

"Първи в страната въведохме специализирана рубрика за глухи и сляпо-глухи граждани и вече може да я видите на интернет страницата на Столичната община". Това съобщи председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

СОС прие План за действие относно прилагане на Закон за Българския жестов език и до края на годината ще осигури достъпност при административното им обслужване в общината. Създаването на специализираната рубрика, насочена към глухата общност, е част от този план.

Столична община въвежда онлайн връзка с жестов преводач за обслужване на глухи граждани

Рубриката, която вече работи, е обозначена с разпознаваем за глухите хора знак, намиращ се в горния десен ъгъл на електронния портал. Тя съдържа информация в три направления на СО - социални дейности, транспорт и спорт, представена чрез видеа на български жестов език.

Публикувани са 26 видеоклипа с най-използваните услуги на Столичната община, а в предстоящите месеци броят им ще се увеличи.

От есента ще заработи и тристранна видеовръзка на специално обозначени за целта гишета за обслужване на глухи лица във всички райони и точки на обслужване в София.

"Всичко това се случва благодарение на грижата на кмета Йорданка Фандъкова и на работата на колегата общински съветник Анна Стойкова, за което ѝ благодаря!", отбеляза Георги Георгиев.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Генчо Керезов посети Центъра за компетентност „КВАЗАР“...

Заместник-кметът по дигитализация, иновации и икономическо развитие на София Генчо Керезов посети Центъра за компетентно...

Прочети още keyboard_arrow_right