Върховен касационен съд оправда бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев

Върховен касационен съд оправда бившия зам.-кмет по транспорта на София Евг

Снимка: Фейсбук

Двата часа, които трябваха на съда да отхвърли искането и обвинението като абсолютно необоснавно, минаха за мен като две години, написа бившият зам.-кмет на Столична община

Приключи 3-годишната съдебна сага срещу бившия зам.-кмет по транспорт на Столична община Евгени Крусев. Вчера той бе оправдан на последна инстанция - Върховен касационен съд, че е нанесъл финансови щети на Столична община.

"Чувствам се отлично, защото всичко приключи и се видя, че нямам вина по подадения от Спаси София сигнал в прокуратурата срещу мен",  лаконичен бе пред Столица.bg Евгени Крусев.

През 2019 година срещу него бе пуснат сигнал до Специализираната прокуратура за нанесени вреди на Столична община чрез подмяна на хидроизолационния материал на трамвайното трасе по "Граф Игнатиев". 

Прокуратурата: Крусев ощетил Столична община с 919 863,55 лв.

Като ресорен зам.-кмет по негово наблюдението се извършваше големия ремонт на централната софийска улица "Граф Игнатиев" - от проекта за реконструкция на Зона 4 на Столична община. Изпълнителят на ремонта на трамвайното трасе бе сменил хидроизолационния материал на релсите, различен от този посочен в документацията за спечелване на обществената поръчка.

След подадения сигнал и повдигнато обвинение Крусев обясни, че решението не е негово, а на Експертен съвет, одобрил подмяната на хидроизолационния материал.

Повдигнатото обвинение срещу тогавашния зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев, който подаде оставка бе, че е набавил облага за "Джи Пи Груп", изпълнител на проекта,  и допринесъл за значителни вредни последици за Столична община от заплатени на дружеството строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС. Така след 3 годишна съдебна одисея от вчера Крусев е оправдан. 

Финални пледоарии по делото срещу Евгени Крусев през днешния ден

Ето какво написа във фейсбук Евгени Крусев

Днес (б. р. петък, 27 май т. г.) е един специален за мен ден и всички трябва да са наясно с това. Преди точно 3 години и половина се получи онази специална бележка, привличаща ме към наказателна отговорност. Не бях получавал такава и не пожелавам на никого да получава. Благодарение на тази бележка и още няколко тома събрани от държавниото обвинение доказателства започна наказателно дело срещу мен, което всички запознати с казуса определяха като меко казано странно. Няма да се спирам в детайли по него, но колкото и необосновано да изглеждаше то, искането на прокуратурата на първа инстанция беше за 5 год. ефективна присъда и двата часа, които трябваха на съда да отхвърли искането и обвинението като абсолютно необоснавно, минаха за мен като две години. За щастие, всички обективни ”факти и обстоятелства” бяха взети под внимание и беше взето правилното решение. Което след няколко месеца беше потвърдено и което днес беше потвърдено отново, този път окончателно. Благодарностите към хората, които ми помогнаха да премина през всичко това ще ги изкажа лично, те не са толкова много така или иначе. Let’s party ?

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 148 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 967 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 21 Гласове)
Общо гласували: 1136 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Обсъждат мерки за адаптация към климатичните промени в София...

Зам.-кметът на Столична община Десислава Билева и изпълняващия длъжността директор на Национален доверителен екофонд (НД...

Прочети още keyboard_arrow_right