16 села във Видинска област с по-сигурно електрозахранване

16 села във Видинска област с по-сигурно електрозахранване

Снимка: Столица.bg

241 000 лв. вложи ЧЕЗ Разпределение в модернизация на възлова станция Димово

ЧЕЗ Разпределение приключи голям проект по модернизация на възлова станция в община Димово, област Видин. В проекта компанията инвестира 241 000 лв. С изпълнението му се подобрява сигурността на електрозахранването на 16 населени места в общините Димово, Макреш, Грамада и Видин: градовете Димово и Грамада и селата Арчар, Ботево, Владиченци, Вълчек, Държаница, Извор, Кладоруб, Лагошевци, Макреш, Мали Дреновец, Орешец, Острокапци, Цар Симеоново и Шипот.

Възлова станция Димово е въведена в режим на дистанционно управление, което позволява по-висока оперативност и много по-скоростна реакция при евентуални аварийни прекъсвания на електрозахранването. Реконструкцията на възловата станция обхваща модернизация на всички електрически съоръжения и апарати, с което се постига оптимизиране на техническите параметри, увеличение на експлоатационния живот и повишаване на надеждността и безопасността на работа.

Подменени се всички части и компоненти с нови, извършена е модернизация на съществуващите системи за защита, контрол, измерване и сигнализация. Подобренията и системата за управление от разстояние позволяват многократно повишение на сигурността на електрозахранването в посочените населени места.

През 2020 г. ЧЕЗ Разпределение приключи реновирането на няколко възлови станции – в Панчарево, Благоевград, Дупница и др. В процес на реконструкция е възловата станция в с. Ботунец, район Кремиковци. Планира се нова модернизация в Монтана. Реализацията на проектите дава възможност за намаляване на времето за локализиране на аварии и ограничаване на прекъсванията на електрозахранването на клиентите на дружеството в посочените райони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Притежателите на Mastercard, издадена чрез Pay by Vivacom, могат ......

До 15 юли всички притежатели на Mastercard®, издадена чрез Pay by Vivacom могат да участват за спечелване на страхот...

Прочети още keyboard_arrow_right