Агенцията по храните проверява сиренето и кашкавала в столицата

Агенцията по храните проверява сиренето и кашкавала в столицата

Снимка: babh.government.bg

Агенцията по храните заедно с Комисията за защита на потребителите, „Активни потребители“ и двете асоциации на млекопреработвателите в България  отново проверяват качеството на сиренето и кашкавала в магазините на София. Заради COVID-19 тези инспекции временно бяха спрени, но от днес започват отново, съобщават от БГНЕС. Първата съвместна акция днес е била  в хипермаркет на бул. „Цар Борис III“. От обекта са взети 6 проби, които ще излязат в началото на другата седмица. Журналистите са присъствали на проверката.    
 
„Проверяваме дали има вложени немлечни мазнини или както всички ги наричат палма. Дали отговарят на физико-химичните показатели и дали има замърсяване с микроорганизми. За млечните продукти, особено за сиренето и кашкавала изискването е да няма салмонела и стафилококови ентеротоксини. Микробиологията ще излезе по същото време“, обясни пред медията д-р Райна Иванова, експерт към Дирекция „Контрол по храните“ към Българската агенция по безопасност на храните.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в......

ЕРМ Запад обезопаси 88 щъркелови гнезда и 125 електрически стълба на територията на община Самоков в рамките на проекта ...

Прочети още keyboard_arrow_right