БАЗ и СЗБ: Призоваваме за строги наказания за тези, които нарушават закона като начисляват 9% ДДС за доставките

БАЗ и СЗБ: Призоваваме за строги наказания за тези, които нарушават закона

Снимка: Столица.bg

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето разочарование от установената от Националната агенция за приходите практика да се начислява ДДС от 9% при поръчка на храна за вкъщи, вместо дължимите по закон 20%.

Нашите две организации положиха огромни усилия, за да бъдат чути исканията на бранша ни и в голяма степен срещнахме разбиране от държавата. Затова за нас е неприемливо при подкрепата, която получихме да се хитрува толкова на дребно. Нямаме информация колко са колегите ни, които начисляват 9% ДДС при доставката на храна и въпреки че вероятно сред тях има такива, които го правят от незнание, не вярваме, че това е масовият случай.

Защото информацията за предприетите в подкрепа на бранша помощни мерки беше широко отразена медийно и всеки заинтересуван може лесно да се запознае с правилата.

Затова адмирираме действията на НАП по отношение на проверките и призоваваме виновните да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Защото тези от нас, които работим честно, също имаме интерес от това, тъй като в противен случай сме поставени в положение на нелоялна конкуренция.

Като браншови организации ние имаме ангажимент да защитаваме интересите на сектора си, но няма как да толерираме, когато се извършват нарушения.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България отново призовават всички представители на развлекателния бранш в страната да спазват законите на Република България.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Предложение: Свалят на 9% ДДС-то за доставка на храна по домовете...

На 9% да се намали ДДС-то за доставките на храна от заведения по домовете. Това е предложение на депутати след...

Прочети още keyboard_arrow_right