ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

Електрохолд

Снимка: Електрохолд

Двете организации сключиха рамково споразумение за подкрепа на кариерното ориентиране и реализация на студентите

Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад – компанията, която поддържа електроразпределителната мрежа в Западна България, сключиха рамково споразумение за сътрудничество в подготовката на кадри за българската енергетика. Подписи под документа сложиха ректорът на ТУ-Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров и изпълнителният директор на ЕРМ Запад инж. Георги Миков. Споразумението цели да обедини опита на двете организации в подготовката на висококвалифицирани кадри за нуждите на енергийния сектор и в осигуряването на стабилна работна среда, която да допринася за дългосрочното развитие и професионално усъвършенстване на младите специалисти.

„Техническият университет – Габрово има много добри традиции във взаимодействието с бизнеса. С това споразумение ние затвърждаваме ангажимента си към предоставяне на качествено и модерно образование, съобразено с нуждите на енергийния сектор и бизнеса. Вярвам, че сътрудничеството с ЕРМ Запад ще ни помогне в привличането на студенти, които ще намират по-добра професионална реализация след завършване на обучението си“, каза проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на ТУ-Габрово.

„Нашата цел е да подготвим младите хора не само с теоретични знания, но и с практически умения, които са необходими за успешната им кариера. Осигуряването на стабилна работна среда е от ключово значение за привличането и задържането на талантливи кадри в сектора, а сътрудничеството с ТУ-Габрово е важна стъпка към тази цел“, каза Георги Миков, изпълнителен директор на ЕРМ Запад.

ЕРМ Запад развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Целта на компанията е да допринесе за подобряване качеството на професионалната подготовка в сектора и да създаде удовлетворяваща и мотивираща среда, така че младите хора да остават и да се развиват кариерно в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с електроенергиен профил. ТУ-Габрово е първото висше учебно заведение извън територията на Западна България, с което ЕРМ Запад установява партньорски отношения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 42 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 158 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стрийт-арт проект от конкурса на Електрохолд „Енергията си ти“ пр......

Проектът на графити художника Валери Веселинов на тема „Енергията си ти“ беше избран за победител в първия к...

Прочети още keyboard_arrow_right