Омбудсманът защити клиентите на Топлофикация-София, да плащат сметки след преизчислението

Омбудсманът защити клиентите на Топлофикация-София, да плащат сметки след п

Снимка: Столица.bg

Ковачева очаква от КЕВР на разбираем език да обявят резултатите от проверката

Републиканският омбудсман Диана Ковачева защити клиентите на Топлофикация-София, които сигнализираха за завишени сметки за март т. г. Общественият защитник изпрати писмо до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, защото според нея неоснователно е завишението на сметки за март 2020 г.

Ковачева иска в условията на основателни съмнения за неправилно изчислени прогнозни сметки, както и в извънредната ситуация, при която хората имат обективни затруднения да плащат битовите си сметки, КЕВР да даде възможност на потребителите да заплатят сметките за парно за март едва след като те бъдат изчислени правилно. А Топлофикация-София в кратки срокове информира клиентите за своето решение.

Увеличението на мартенските сметки за топлинна енергия е некоректно и неразбираемо и предвид факта, че сметките през отоплителния период са прогнозни, категоричен е омбудсманът. Тя очаква от регулаторния орган да извърши обективна и безпристрастна проверка, и да бъде еведомена за резултатите.

Ковачева препоръчва „с оглед правомощията на омбудсмана отправям препоръка да информирате по ясен и разбираем начин обществеността" за направените констатации. При установяване на нарушения на нормативната уредба, касаеща формирането на задълженията за топлинна енергия, да предприемете незабавни действия за недопускане в бъдеще на подобни случаи, препоръчва омбедсманът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Фантастико" открива модерен и многфункционален супермаркет" в Ба......

Търговска верига „Фантастико“ открива нов супермаркет в град Банкя. Инвестицията за този модерен и многофунк...

Прочети още keyboard_arrow_right