ТУ-София и ЧЕЗ задълбочават сътрудничеството си в подготовка на кадри

photo_library
 • ТУ-София и ЧЕЗ задълбочават сътрудничеството си в подготовка на кадри

  Снимка: ЧЕЗ България

 • ТУ-София и ЧЕЗ задълбочават сътрудничеството си в подготовка на кадри

  Снимка: ЧЕЗ България

Двете организации подписаха споразумение за продължаване на стратегическото си партньорство

Техническият университет–София и ЧЕЗ ще си сътрудничат в подготовката на кадри за българската енергетика и в популяризирането на сектора сред младите хора. С общи усилия те ще подпомагат професионалното образование в областта на електроенергетиката и ще работят за сближаване на образователната система и нуждите на реалния бизнес.

На официална церемония в ТУ-София регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на ТУ проф. д-р инж. Иван Кралов подписаха споразумение за стратегическо партньорство. Това е второ споразумение между страните и обхваща многообразието от дейности, по които те са установили партньорски отношения през годините.

„Подпомагането на професионалното образование е основен елемент в стратегията на ЧЕЗ за устойчиво развитие. Целта на дружеството като работодател е да създава успешни и мотивирани специалисти и да им даде възможности за професионално и личностно развитие в областта на българската енергетика. Техническият университет е наш основен партньор в постигането на тази цел”, заяви Карел Крал.

„Горд съм, че Техническият университет – София има много добри традиции във взаимодействието с бизнеса. Изказвам лично благодарността си към Вас, г-н Крал, защото споразумението ще ни открие още повече възможности за привличане на студенти, които да развиват своите професионални компетенции в областта на енергетиката. Наша задача е да накараме студентите да решават реални казуси в различни проекти и в бъдеще най-важното развитие за тях ще бъде казусно ориентиране към различни професии“, каза проф. Кралов. Той връчи на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България юбилеен златен медал по случай 75 годишнината на ТУ – София.

ЧЕЗ развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с профил „Електроенергетика“. ЧЕЗ беше една от първите компании, която се включи в проекта ДОМИНО за развитие на дуалното обучение по електротехника и през 2019 г. получи отличие за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучениe. През 2020 г. ЧЕЗ създаде специализиран сайт „Енергия за бъдещето“, чрез която да насърчи и мотивира младите хора да изберат електроенергетиката за своя кариера.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 167 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 109 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 422 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Студентите в УНСС в София вече плащат онлайн наеми...

Студентите в УНСС в София, които ползват общежитие вече могат да плащат наемите си и онлайн. Електронното плащане е въве...

Прочети още keyboard_arrow_right