„Вечер на успелите“ организираха НАПГ и А1 за осем абитуриенти, отраснали в приемни семейства

photo_library
 • А1

  Снимка: А1

 • А1

  Снимка: А1

 • А1

  Снимка: А1

Специалният празник „Вечер на успелите“, организиран от А1 и Националната асоциация за приемна грижа, тържествено отбеляза успешното завършване на средно образование на осем деца, отраснали в приемни семейства. Зрелостниците, участващи в петото издание на инициативата на НАПГ и А1, са от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене.

Младежите празнуваха абитуриентския си бал в присъствието на своите приемни родители и приятели на каузата. Сред тях бяха Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление, която поздрави зрелостниците с огромното постижение да се справят с предизвикателствата дотук и им пожела да продължават да учат, да се развиват, и да преследват мечтите си. Манол Манолов, съветник в Министерството на образованието и науката, изрази своята съпричастност към каузата на приемната грижа. Наред с поздравленията за успеха на младежите, отраснали в приемна грижа, той им пожела да вярват в себе си и да се стараят всеки ден да стават все по-добри в избраната професионална реализация. От името на МОН Манол Манолов връчи на всеки от абитуриентите тематичен подарък – high-tech колонки, с които по-добре да чуват красотата на музиката в живота занапред.

Мирослав Долапчиев, приемен родител и председател на Националната асоциация за приемна грижа, благодари на А1 за дългогодишното партньорство. Той коментира, че чудесата, които НАПГ постига за съхраняване на детството в България, се дължат преди всичко на упоритостта на децата, големите сърца на приемните родители, и не на последно място на подкрепата от социалноотговорни компании като А1.

Нина Неделчева-Георгиева от „Корпоративни комуникации“ на А1 България поздрави младежите и техните приемни родители за смелостта, волята и постигнатия успех до момента. Тя връчи на осемте младежи технологичен подарък, който да бъде техен верен помощник в преследването на следващите върхове, които са се устремили да покорят.

Вечерта на успелите е част от дългогодишната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ, насочени към осигуряването на позитивна семейна среда за повече деца в страната. Над половин милион лева е инвестирала А1 в каузата на приемната грижа у нас за последните 10 години под различни форми на финансиране. Компанията подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. А1 подкрепя и церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители. Близо 100 000 лева инвестира А1 и в подкрепа на икономически уязвими семейства за предотвратяване на раздялата между биологичните родители и децата им, чрез инициативата „Родители+“, организирана от НАПГ. Само през 2020 година в рамките на инициативата, организирана от НАПГ и финансирана от А1, 375 деца от уязвими семейства получиха финансова и емоционална подкрепа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 192 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1149 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1371 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Factorenergia открива нов филиал в София, влиза на енергийния паз......

Фактор Енерджи България, дъщерна компания на дружеството Factorenergia, търгуващо с електроенергия за индустрията и дома...

Прочети още keyboard_arrow_right