Образователната платформа "Книговище" влиза в детските градини в София

-

Снимка: pixabay

Образователната платформа "Книговище" ще влезе в детските градини в София, съобщи БНР. Пилотният проект стартира в около 20 детски градини в столицата и ще заработи от новата учебна 2022 г.

Мисията на платформата е да помогне на всяко българско дете да открие удоволствието от четенето, да се научи да осмисля прочетеното по-добре, да изгради трайно желание за знание и любопитство към света. "Книговище" е образователна онлайн игра, която стимулира четивната грамотност и насърчава четенето. Освен учебни материали, в платформата могат да се намерят и художествена и научнопопулярна литература, както и детски новини.

Учителите в детските градини в София вече също ще могат да използват „Книговище“ като част от предучилищната подготовка на децата от 5- и 6-годишна възраст. В платформата има и въпросници по текстовете на различните издателства за 3-а и 4-а група.

„Много е странно да се говори при 4-, 5- и 6-годишни деца за осмислящо четене. В много резултати обаче, включително и на ЮНЕСКО, се говори за положителните резултати от това на децата да им се чете и да имат съприкосновение с литературата от ранна детска възраст. Колкото по от рано им се чете, толкова те обогатяват своя речник“, каза пред Радио София Искра Джанабетска.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Агенция "Архиви" с фотоизложба "Модата в огледалото на едно столе......

"Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." е най-новата фотографска изложба...

Прочети още keyboard_arrow_right