Хекимян: От ПП-ДБ-СС не оцениха широката подкрепа, която получиха в СОС

Хекимян: От ПП-ДБ-СС не оцениха широка подкрепа, която получиха в СОС

Снимка: Столица.bg

Най-голямата група в Столичния общински съвет – ПП-ДБ-СС, са се провалили в опитите си да съставят работещо мнозинство. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в ефира на БНТ.

„Въпреки широката подкрепа, която получиха за техен председател, те не можаха да намерят сили в себе си да отстоят баланса в Столичния общински съвет и като сърдити деца започнаха да тропат с краче и да искат всички комисии да са техни. Те не могат да разберат, че някой е направил компромис и трябва да има баланс. И този баланс може да се осъществи през комисиите", обясни Хекимян.

Според него трябва да е ясна формулировката кой управлява София, защото ПП-ДБ имат кмет, председател на Общинския съвет, имат и най-много хора във всяка една комисия.

„Тяхното оправдание за това, че не се справят с управлението на града, е че някой им пречи и че някой друг има контрол в Общинския съвет. А това, че нямат председатели на комисии е тяхна машинация. Ние видяхме какво се случи в четвъртък вечерта – проведоха над 20 поправки в проекта за решение, който беше внесен от Карлос Контрера, за да избягат от председателските и зам.-председателските си места в комисиите“, добави Хекимян

Той уточни, че това е бил целенасочен план от страна на ПП-ДБ-СС за пореден път да абдикират от отговорността си.

„Столичният общински съвет е докаран до пародия заради това, че не е станало тяхното, че това, което е искал Борис Бонев, не се е случило. Борис Бонев успя да настрои абсолютно всички групи в СОС срещу себе си, като отблъсна подадената ръка.", добави общинският съветник.

Антон Хекимян допълни, че групите в СОС си нямат доверие и затова е нужно да бъдат контролирани.

„Тези хора за три месеца доказаха, че трябва да бъдат контролирани, защото единственото, от което се вълнуват са постовете и парите. За да могат да бъдат контролирани в СОС, поне председателите на комисиите трябва да бъдат от други партии. Те не успяха да разберат това като компромис, а единственото, за което се обореха, е да получат тези комисии и да имат пълната власт“, каза още той.

По думите му през последните три месеца не се знае какво се случва в Столична общината, защото кметът работи безконтролно, тъй като няма функциониращ СОС.

„Приемат си и се предлагат проекти в бюджета, които не са обсъдени. Обещават се заплати на работещите в столичния градски транспорт, а тези пари не фигурират в бюджета“, допълни Хекимян.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 31 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 115 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветници с кампания за безопасност на движението в общи......

Информационна кампания за безопасност за движението за учениците от 8-и до 12-ти клас ще бъде проведена във всички общин...

Прочети още keyboard_arrow_right