Начална страница / Местна политика / Опит за възстановяване на Отечествения фронт в София – според депутата от ГЕРБ Тома Биков

Опит за възстановяване на Отечествения фронт в София – според депутата от ГЕРБ Тома Биков

Ивелина Василева от ГЕРБ – „С манипулации по проекта за завод за отпадъци БСП се опитват да омаловажат постиженията на правителството”

 

Тома Биков – депутат от ГЕРБ, каза на брифинг в парламента, че в София се прави опит за възстановяване на Отечествения фронт. На еднакво мнение са БСП и десните, които са извън парламента – “Демократи за силна България”, “Зелените”, “Да, България”. Според нето действията им са много координирани и вероятно това е началото на предизборната им кампания.

През журналисти Калоян Паргов, който е лидер на БСП-София, каза че общинските съветници от левицата ще искат мястото за изграждане на завода за преработка на отпадъци да бъде в с. Яна. Това ще доведе до по-малко замърсяване в столицата. Във връзка с това Ивелина Василева – депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по околната среда и водите подчерта, че „с манипулации по проекта за завод за отпадъци БСП се опитват да омаловажат постиженията на правителството в деня, в който европейските лидери са в София”. Според нея, този проект е един от най-добрите, финансиран е от Европейската комисия и поради това „Европа не би подкрепила нещо, което би замърсило околната среда”, уточни тя.

Когато проектът е започнал през 2010 г., той е бил подкрепен от представителите на БСП. Ивелина Василева добави още: “Бих казала, че това е рефлекс на колегите от БСП още от времето, когато Станишев береше макове по поляните на София”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Асфалтираха централна алея в Борисовата градина

Нова асфалтова настилка е поставена на една от централните алеи в Борисовата градина, научи Столица.bg. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *