Премахнаха незаконен павилион от бул. „М. Еминеску" в София

Премахнаха незаконен павилион от бул. „М. Еминеску" в София

Снимка: Столичен общински съвет

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев присъства днес на премахването на незаконен павилион от тротоара на ул. „Иван Асен" и бул. „М. Еминеску".

От 9 месеца се придвижва процедурата и съдебните дела за премахването на този обект, но вече пространството е освободено.

Главният архитект на София арх. Здравков и директорът на "Общински строителен контрол" Цветан Тодоров полагат ежедневни усилия за това градът да е уреден, приветлив и най-вече безопасен. Те имат грижата Наредбата за преместваемите обекти да бъде спазвана и да важи за всички. Благодарение на работата им вече са премахнати над 350 незаконни преместваеми обекти, а също и над 1 300 своеволно поставени гаражни клетки само за миналата година.

„В Столичния общински съвет приехме промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която слагаме край на "временни" връзки към ел. захранването, които са опасни за хората, като въведохме строг контрол и ясни задължения за всички отговорни лица по веригата. Резултатите от прилагането ѝ вече могат да бъдат видени.", напомни Георги Георгиев.

Текст: Пресцентър Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right