Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 април.

Шофьор с отнета книжка катастрофира на "Скобелев" и избяга

Според очевидци сам се е забил в стълба и след това бяга от местопроизшествието. Малко по-късно е заловен от полицаи на столичното Трето РУ-СДВР зад мола на "Стамболийски". Шофьорската книжка на водача е отнета заради шофиране след употреба на наркотици, има положителни тестове. 

Автобус 384 в столичния "Дружба" вече не се движи

Закрива се от днес автобусната линия 384, с маршрут само жк Дружба - бл. 3 през разклона за Летището, метростанция Дружба и до бл. 255 в Дружба 2, и бе довеждащ транспорт. Преустановява се, от днес, и движението на автобусна линия № 75 в предпразник и празник.

Кметът на София: СО е възложила директно 139 договора, докато Георгиев е бил председател на СОС

Докато г-н Георгиев е бил председател на СОС, Общината е възложила директно 139 договора, два пъти повече от възложените в същия период тази година. За мен е очевидно, но специално за г-н Георгиев ще повторя действията си с думи: зам.-кметът Иван Василев и екипът ми имат пълната ми подкрепa. Използвам случая да им благодаря, че не само избраха да влязат, но и да останат в управлението на Столичната община, въпреки натиска и опитите за отклоняване на вниманието от решаването на истински важните проблеми на София.

ВМА-София с курс по "Първа помощ" за мотористи

Според тях, ключовите моменти при инцидент на пътя са осигуряване на безопасност, оценка на състоянието на пострадалия и оказване на помощ. Представителите на “Sofia Riders” признават, че много често стават свидетели ПТП-та. Статистиката сочи, че 57% от жертвите загиват в първите няколко минути на катастрофата, 22% - по време на транспортирането до болнично заведение или в същия ден, а 21% загиват в следващите 30 дни от катастрофата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 9 май 2024 г....

Времето на 9 май 2024 г.: И днешният ден ще е облачен, с валежи от дъжд и гръмотевици, предимно в следобедните часове. ...

Прочети още keyboard_arrow_right