Ремонтират три училища в София с одобрен проект по "Региони в растеж" (СНИМКИ)

photo_library
 • Ремонтират три училища в София с одобрен проект по "Региони в растеж"

  Снимка: Фейсбук

 • Ремонтират три училища в София с одобрен проект по "Региони в растеж"

  Снимка: Фейсбук

 • Ремонтират три училища в София с одобрен проект по "Региони в растеж"

  Снимка: Фейсбук

Три училища в София ще бъдат основно ремонтирани и реконструирани. Това e възможно, след като проектното предложение на Столична община бе одобрено за безвъзмездно финансиране по оперативна програма "Региони в растеж". Общата стойност на проекта е 7, 1 млн. лв., от които безвъзмездното финансиране по ОПРР ще е  6, 3 млн. лв, съобщи в социалната мрежа заместник- кметът по финанси Дончо Барбалов. 
 
Учебните заведения, където ще се направят строително-монтажни дейности за енергийна ефективност, са   48 ОУ „Йосиф Ковачев” в  „Сердика“,  28 СУ „Алеко Константинов“ в  „Красна поляна“ и  I СУ „Пенчо Славейков“ в „Оборище“. 
 
В 48 ОУ ще бъде подменена ел. инсталацията, предвижда се още ремонт на покрива и ВиК, изграждане на асансьор и на нова ограда на училището.
 
В 28 СУ проектът предвижда преструктуриране на част от помещенията, подмяна на вътрешна дограма, полагане на топло изолация по фасадите и покрива на сградата, подмяна на подови настилки, изграждане на достъпна среда, подмяна на ел. инсталация , изграждане на нова мълниезащитна инсталация и нова ограда на училището.
 
Основен ремонт на покрива ще се прави и на I СУ. Освен това там се предвижда подмяна на вътрешно-отоплителна инсталация, ремонт на ВиК, изграждане на асансьор, обновяване и облагородяване на двора на училището.
 
По проекта е предвидена и доставка и ново оборудване за училищата:  чинове, бюра, столове, метални шкафове за раници и ученически пособия, етажерки, магнитни дъски, заседателни маси, карти и помагала, стативи за рисуване, контейнери с колела, компютри, мултуфункционални устройства, монитори, мултимедиен прожектор, хладилници, мивки, кухненски шкафове и плотове, печки, шублер, шведски стени, дървени пейки, баскетболни табла, волейболни мрежи и др.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обсъждат ограничаване на използването на пиротехнически средства ......

Да бъде въведено ограничение за използването на пиротехнически средства, фойерверки, бомбички, пиратки и други подобни н...

Прочети още keyboard_arrow_right