Започват информационните дни по Програма „Европа“ на Столичната община

-

Снимка: Столица.bg

Информационен ден за запознаване с процедурата и изискванията за кандидатстване по Програма „Европа“ на Столичната община ще се проведе на 10.05.2024 г. (петък) от 16.00 ч. в SofiaLab, ул. Сердика 1, ет. 3. Това съобщават от пресцентъра на Столичен общински съвет.

Участие в информационния ден ще вземат Председателят на Програмния съвет на Програма „Европа“, г-жа Цветелина Симеонова-Заркин, членовете на Програмния съвет, координаторът и експертите на Програмата.

По време на информационния ден ще бъдат направени разяснения по Насоките за кандидатстване, формуляра и придружаващите документи, методиката за оценяване, както и ще бъде отговорено на поставени въпроси. Може да се участва и дистанционно. Консултации, освен по време на информационните дни, ще бъдат давани и електронно, чрез изпращане на въпроси на сайта на Програма „Европа“ www.evropa-so.bg в подменю „Кандидатствай тук/Въпроси“ до 4 дни преди крайния срок за кандидатстване. Всички въпроси и отговори ще бъдат публикувани на интернет страницата на Програма „Европа“ в подменю „Кандидатствай тук/Отговори“. Документи могат да се подават от 10 май до 10 юни.

Председателят на Постоянната комисия по международно сътрудничество, туризъм и европейски програми г-жа Цветелина Симеонова-Заркин, напомня, че Програма „Европа“ тази година е с удвоен бюджет и нови приоритети в четири тематични направления, които отговарят на съвременните предизвикателства пред обществото.

Първата приоритетна област е ориентирана към развиване на партньорството между местната власт и граждански организации за провеждане на летни програми за ученици. Втората приоритетна област е ориентирана към въвеждане на европейски практики в музеи, читалища и общински културни институти с цел развитие и популяризиране на дейността им. Третата е максимално широко формулирана, като отговаря на общинските, европейските и глобалните приоритети в полза на обществото. Четвъртата приоритетна област е ориентирана към развитието на София като устойчива туристическа дестинация. За тези направления са предвидени средства в размер на 1 247 000 хил. лева от бюджета на Столичната община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 42 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 158 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right