Новините в София: Най-важното за деня 15 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 юни 2022 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 юни 2022 г.

Общински съветници настояват казусът с гетото в "Красна поляна" да бъде решен бързо

Общинските съветници от ВМРО ще се срещнат с граждани на район „Красна поляна“. Поводът е покана от жители на квартала, които настояват за спешни мерки за премахване на „Виетнамските общежития“, подобряване на сигурността в района и решителни мерки срещу битовата престъпност.

Столична община представя "Раковски супергерой" на Марин Бодаков

Първата по рода си детска книга, посветена на живота и делото на Георги Раковски, представя Столична община в Градската бибилотека. Премиерата ще е на 16 юни, съобщават издателите от Столична община. В 36 страници, с текст и илюстрации, е представена личността на един от най-големите български възрожденски герои, писател, журналист, полиглот, идеолог на националноосвободителното движение, разказва за ролята му в борбата за свободата на България, за изграждането на националното самосъзнание.

За първи път у нас: Поставиха костен имплант на мъж с вродена проводна загуба на слуха

За първи път в България беше поставен костен имплант на мъж, който е с вродена проводна загуба на слуха. Уникалната операция беше извършена от екип в състав доц. д-р Орлин Стоянов и доц. д-р Тодор Попов от УНГ Клиниката към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и д-р Цветомир Маринов от Клиниката по анестезиология и реанимация. Това съобщиха от столичната болница.

Пред КАТ София разчистват: От район "Изгрев" премахват павилионите на посредниците (СНИМКИ)

От район "Изгрев"-Столична община започнаха процедура по премахване на преместваемите обекти - павилионите на фирми посредници за услуги в КАТ-София, съобщиха от районната администрация пред Столица.bg.


Четирима души пострадаха при катастрофа между лек автомобил и трамвай 22 на "Пиротска" (СНИМКИ)

Двама души са пострадали сериозно при катастрофа между лек автомобил и трамвай 22 на ул. "Пиротска" в София. Те са в тежко състояние и са откарани в болница, научи Столица.bg. По непотвърдена информация единият е изпаднал в кома и е настанен в болница "Св. Анна". Други двама са с по-леки травми, но те също са приети в лечебно заведение.

Предложение: При над 30 отсъствия детето се отписва от градина и ясла в София

Децата, които имат над 30 последователни отсъствия, без основателна причина и без писмено заявление от родител или настойник, ще се отписват автоматично от ясла или градина. Това предвижда проект на нова наредба на Столична община.

Френската гимназия в София посреща новата учебна година с разширена сграда

До края на месец август трябва да бъде окончателно приключен проектът за разширение и цялостна модернизация на съществуващата сграда на Френската езикова гимназията „Алфонс дьо Ламартин“ в София. Днес кметът Йорданка Фандъкова провери докъде са стигнали строителните дейности, Столична община.

Започна строежът на храм „Св. Йоан Рилски“ до Минно-геоложки университет в столицата

Със символична първа копка и полагане на основен камък вчера започна изграждането на православен храм в кампуса на Минно-геоложкия университет „Св. Йоан Рилски“ в столицата, съобщават от Софийската света митрополия. Храмът ще носи името на закрилника на висшето учебно заведение св. Йоан Рилски Чудотворец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right