Новините в София: Най-важното за деня 20 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 август 2019 г.

Приеха Стефан Данаилов в болница

Един от най-обичаните български артисти - Стефан Данаилов е приет в болница в Бургас около 10.30 часа тази сутрин. Той е бил транспортиран от апартамента му в Приморско, където снощи е претърпял инцидент, съобщава NOVA. Актьорът е счупил бедрена шийка и предстои операция за смяна на тазобедрена става. Няма опасност за живота му, съобщават от пресцентъра на болничното заведение.

Жертвите от Негован- баща и дъщеря

Останките от телата, намерени край софийското село Негован, най-вероятно са на баща и дъщеря. Мъжът е на около 70 години, жената - на около 50, съобщава "24 часа". Разследващите са намерили и улики срещу килъра- проектил калибър .22LR, изваден от главата на мъжа, портфейл, в който обаче няма лична карта, ключ от автомобил "Рено" и дрехите на жертвите.

Ремонтът на "Житница" приключва до 15 септември (СНИМКИ)

Между 10 и 15 септември е планирано да приключат изцяло ремонтните дейности по улица "Житница" в участъка от улица "Съвет на Европа" до бул. "Овча купел". Пътната артерия е един от важните инфраструктурни обекти по линията на метрото от "Красно село" през "Овча купел" до Околовръстното.

Обжалваме изравнителните сметки за парно до 1 октомври

Който не е съгласен с изравнителните си сметки за парно, може да ги обжалва до 1 октомври. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни заради времето за обжалването. Това обясниха от "Топлофикация София", цитирани от БНТ.

Американската компания "Лайм" пуска тротинетки под наем в София

Тротинетки под наем ще започнат да се предлагат буквално до дни в София от американската компания Lime. От няколко седмици в социалната мрежа има сериозни реклами на компанията за набиране на т.нар. джусъри- хората, които срещу заплащане прибират и зареждат двуколесните всяка вечер, съобщават от "Еко новини". Заедно с това в приложението на Lime столицата е означена със зелено. 

Над 380 хиляди лв. вложени в нова техника за Пета градска

Пета градска болница в София може да се похвали с модерна медицинска техника. Сумата, която Столична община е инвестирала в здравното заведение, е над 380 хиляди лева. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов.

АПИ: Шофирайте внимателно в района на "Черния кос"

Днес (20 август) и утре (21 август) водачите на пътни превозни средства да шофират внимателно и със съобразена скорост по пътя Перник - София, в района на "Черния кос", призовават от Агенция пътна инфраструктура.

Ще реставрират античен мавзолей до Южния парк

Една от любопитните културно- исторически ценности в столицата-късноантичният мавзолей до Южния парк, ще бъде отворена за туристи. Ще бъдат направени ремонт, консервация, реставрация, експониране и социализация на арехологичните останки. А всичко това става възможно след като Столична община участва като водещ партньор в проекта „Повишаване на туристическата активност на София и Ниш“ по програма за ТГС Интеррег - ИПП България – Сърбия, приоритетна ос 1 „Устойчив туризъм“ към МРРБ, съобщават от "Московска" 33.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right