Новините в София: Най-важното за деня 11 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 11 април.

Земетресение разклати Софийска област

Земетресение с магнитуд 3.1 е регистрирано тази сутрин в района на град Костенец, съобщават от Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География на БАН. По данни на Националния Сеизмологичен Център събитието е било в 08:06 часа българско време и е с епицентър на 60 км от град София. Трусът е бил на дълбочина от 14 километра.

Мъж преби жена си и заплаши дъщеря си да я убие с чук

46-годишен мъж е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че нанесъл телесна повреда на съпругата си и се заканил с убийство на нея и дъщеря им, съобщават от прокуратурата. Според данните по делото, инцидентът се случил на 9 април около 23,30 часа в жилище в София. Обвиняемият Д.С. удрял с ръце и крака по тялото и главата съпругата си, вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. Жената избягала в друга стая. Мъжът започнал да блъска и рита вратата на стаята, като заплашил жената, че ще я убие. След това заплашил с убийство и дъщеря си, като замахнал с чук към нея. Деянията са извършени в условията на домашно насилие, посочват от прокуратурата.

Бебе зебра се роди в Софийския зоопарк

Стадото от 5 равнини зебри на Чапман пристигна през 2020 г. от Берлинския зоопарк, а малкото е второто, родено в столицата. Животните са в категорията „Почти застрашен вид“ и тенденцията при популацията им в дивата природа е да намаляват, затова бебето се радва на много внимание.  Зоологическата градина в София работи без почивен ден с лятно работно време. Касите на Централния и Западния вход работят от 9:30 до 18:00 часа, а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 19:00 часа. Залите „Маймуни“ 2 и 3, „Големи котки, терариум и аквариум“ и „Гиганти“ ще бъдат отворени за посетителите от 9:30 до 18:30 часа.

Кола блъсна пешеходец на столичния "Т. Каблешков", закаран е във ВМА

Лек автомобил блъсна пешеходец на столичния бул. "Тодор Каблешков". Инцидентът е станал около 11.30 час. Пешеходецът е с травми и е откаран от Спешна помощ във ВМА-София. Мъжът е пресичал "Тодор Каблешков" между "Бъкстон" и "Стефан Тошев".

Васил Терзиев: Калинки и аматьори нямат място в администрацията на Столична община

Имало е хора, които са помолени да напуснат и няма да се извиня за това си решение. Но не е имало чистки и няма на има. Всеки, който е професионалист, който защитава публичния интерес има място в тази община и тя няма да се напълни с калинки и аматьори, защото трябва да защитаваме огромен публичен ресурс. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в отговор на питане на зам.-председателя на СОС и съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 29 април 2024 г....

Времето на 29 април 2024 г.: В понеделник в столицата ще е слънчево, съобщават от НИМХ. След обяд ще се развие купеста ...

Прочети още keyboard_arrow_right