Новините в София: Най-важното за деня, 25 февруари 2019 г.

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 февруари 2019 г.

Автобус 305 се разпадна на спирка в София (ВИДЕО)

Автобус от столичния градски транспорт движещ се по линия 305, буквално се разпадна тази сутрин, съобщи очевидец в социалната мрежа. Аварията става на една от спирките в София. Една от вратите на автобуса се откача от шарнира. Шофьорът я закачил, след което е продължил по маршрута си, съобщиха от ЦГМ за Столица.bg. За щастие няма пострадали пътници и граждани.

Откриха грешка в подкупа за Иванчева

Описването на парите в продължение на няколко часа на тротоара пред Спортната палата в София стана причина доказателствата по делото срещу отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да не се прецизни.  Разминаване между описаните в протокола банкноти и представените като веществено доказателство в съда е установено на едно от последните заседания по процеса, съобщава Mediapool.  След проверка се оказало,че номерата на пет банкноти за общо 1300 евро са се различавали.

Почина журналистът Красимир Узунов

Внезапно, тази нощ почина собственикът на една от най-големите и първите частни информационни агенции - Фокус Красимир Узунов. В 04:00 часа на 56-годишна възраст този свят напусна създателят на най-голямата радио верига у нас.

Прободоха мъж в корема при сбиване в квартал „Триъгълника

30 годишен мъж е бил прободен в корема при сбиване в кв. "Триъгълника" в София. Боят се е разиграл снощи около 21.00 ч., съобщават от пресцентъра на МВР. Младият мъж е настанен в Хирургията на "Пирогов", без опасност за живота.

Столичен инспекторат премахна камион с отпадъци на ул. "Вардар"

Закотвен от месеци камион, пълен с боклуци беше премахнат след светкавична намеса на Столичен инспекторат. Той се намираше на ъгъра на ул. "Вардар" и ул. "Рибен буквар". След сигнал на граждани до Столица.bg районният кмет на Красна поляна Иван Чакъров предприе бърза проверка и мерки,  а след намесата на Столичен инспекторат боклукът и камионът бяха премахнати.

Кметът на Банкя: Минералната баня ще се превърне в икономически двигател за развитие на района

Минералната баня в Банкя ще се превърне в икономически двигател за развитие на района. Това заяви районният кмет Рангел Марков пред Канал 3. Той добави, че Голямата балнеолечебница трябва да бъде един работещ и функциониращ обект. „Изключително сме удовлетворени от факта, че започна реставрацията на минералната балнеолечебница в Банкя. Мястото е създадено да бъде балнеолечебница, а идеята е да се запази автентичния му вид. Това е най-ценното в тази сграда, тъй като в нея има много история. Сградата е на повече от 110 години. 

Лорита Радева: С ПУП се резервират пространства за озеленяване и площадки

До колко е възможно живеещи в блокове да станат собственици на междублоковите пространства в София? Вече почти месец се говори за наредба, според която хората от блоковете ще притежават земята и ще се грижат за пространството. Това е стара идея и притоплена от общинските съветници от ПГ 5, но очевидно не среща подкрепа от столичани в жилищните комплекси. 

Момиче е причината за боя на 15-годишния тийнейджър в София

Момиче е причината за побоя на 15-годишното момче в София. Преди дни тийнейджърът бе нападнат от маскирани и пребит, а по-късно бе приет в "Пирогов" с множество наранявания. Според медицинските експерти то е било удряно с твърди и тъпи предмети. По разказа на бащата, нападателите го попитали, от кой отбор си?

Заключват читалище "Веда" и през деня след кражбата на Мона Лиза

Картина на Мона Лиза изчезна от зала "Интера" на столичното читалище "Веда", което е в кв. Фондови жилища, район Сердика. Творбата е от постоянна експозиция на копи. Картината изчезва през деня на 5 февруари т. г., потвърди за Столица.bg Емилия Стоева, секретар на читалището. "Още нямаме обяснения как е станало, но нищо не е разбито. Затова смятаме, че кражбата е през деня", каза тя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right