Новините в София: Най-важното за деня 7 август, 2019 г.

obzor

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 август 2019 г.

Столичната община обяви обществена поръчка за разширението на бул. "Тодор Каблешков"

Обществена поръчка за изпълнител на разширението на бyл. "Toдop Kaблeшĸoв" oт бyл. "Бългapия" дo yл. "Лyи Aйep" обяви Столичната община. Проектът предвижда четирилентово трасе с дължина 975 м при кв. „Maнacтиpcĸи ливaди-изтoĸ“ и „Гoцe Дeлчeв“. Очаква се стойността на поръчката да бъде в обхвата около 10 млн. лева без ДДС.

Ремонтът на моста в "Кривина" приключи

Приключи ремонта на моста за кв. "Кривина". Автобусна линия №14 се връща по обичайния си маршрут от автостанция Изток към гара Искър, съобщават от Центъра за градска мобилност. Маршрутът на автобуса от гара Искър към автостанция Изток (по ул. “Димитър Пешев”, ул. “Мюнхен”, ул. “Илия Бешков” и по ул. “Искърско шосе” по маршрута) се запазва все още променен. Линия 15 се закрива.

Къде в София "Топлофикация" спира топлата вода

"Топлофикация" София спира топлата вода в централни столични квартали. Причината е профилактика и неотложни ремонтни дейности по топлопреносната мрежа, предупреждават от общинското дружество. Без топла вода за 12 дни остават кварталите "Гео Милев" и "Слатина" от  00:00 ч. на 8 август до 24:00 ч. на 20 август т. г.

Запрашаване евакуира посетителите от столичен мол

Силно запрашване от ремонт евакуира посетителите в столичния мол Сердика, съобщи Канал 3. За по-малко от 10 минути Търговският център бе изпразнен. От облаците прах се задействала алармената система и хората бързо напуснали обекта. Веднага на мястото пристигнали полицаи, затворили сградата и направили проверка.

Столична община пусна поръчка за доставчик на пречистващи филтри

Столична община стартира процедура за закупуване на пречистващи филтри на комините на сгради, отоплявани с твърдо битово гориво. От Московска 33 е пусната обществената поръчка за доставчик на екологичния филтър. Те ще бъдат предоставяни безплатно на домакинствата, включително и монтажа. Всички мерки за подобряване на качеството на въздуха в София ще бъдат приложени, амбицирани са на Московска 33.

Старата градинка стана приказно градче за деца в Люлин 7 (СНИМКИ

В приказно място е превърнато междублоково пространство в столичния квартал Люлин 7. От старата детска площадка, със занемарени метални съоръжения, днес до бл. 710 има чудно място за игри и забавления на малчуганите.

До септември от VW решават за София или Измир

До началото на септември Надзорният съвет на "Фолксваген" (VW) ще реши, къде да се изгради новият завод в Източна Европа. Едната локация е край София, другата в Измир, Турция. Българският премиер Бойко Борисов не се е отказал от битката за спечелването на стратегическия инвеститор, като обещава и подкрепа на правителствено ниво.

Софиянец дърпа пари с над 40 сайта за филми

Мъж на 44 години от София е задържан при акция на отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Човекът е създал и е администрирал над 40 страници, чрез които е публикувал филми в интернет, съобщиха от МВР. Акцията е била под ръководството на Софийска районна прокуратура.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 4 май 2024 г....

Времето на 4 май 2024 г. По-малко дъжд ще вали и времето ще е предимно облачно в София. Сутринта температурата е около ...

Прочети още keyboard_arrow_right