Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април.

Кола се заби челно в линейка на столичната Спешна помощ

Инцидентът е станал в 17.50 ч. в локалното. Според свидетели шофьорът на леката кола и бързал и челно се е ударил в линейката.

"Линейка с включени буркани, включен звук и превключваща на къси и дълги, един тарикат реши, че при две свободни ленти не му се кара в дясната и се вряза челно в линейката", съобщиха очевидци във Катастрофи в София. 

Кметът на София обяви 2 май за неучебен ден

Терзиев се позовава на чл. 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование. "Целта е на този ден да се даде възможност на учениците да опознаят по-добре нашия град във връзка с годината, в която отбелязваме 145 години от обявяването на София за столица на България. На учениците и техните преподаватели ще бъде осигурена възможност да посетят безплатно Регионален исторически музей София и неговите филиали и Софийска градска художествена галерия", пише в уведомлението на кмета до началника на РУО-София Ваня Кастрева.

18 години затвор за убиеца на Илиян Илиев в Люлин

На 9 януари, около 22:40 ч., в столичния Люлин подсъдимият умишлено умъртвил И. И. чрез намушкване с нож, проникващо в гръдния кош, засягащо белия дроб и сънната артерия. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и по хулигански подбуди, сочи обвинението.

27-годишна жена е в Пирогов с изгаряния след пожар в София

Сигналът за инцидента е постъпил малко след 20:00 часа снощи, 16 април. На място са били изпратени 2 пожарни автомобила, които са ликвидирали пожара. Пострадалата 27-годишна жена е откарана в столичната спешна болница "Пирогов" с изгаряния.

Заместник-кметът по строителство на София с отнето право да възлага строителство?

С изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големия ресор", пише в своята Фейсбук страница Георгиев. По думите му Васил Терзиев дължи незабавни отговори защо го е направил. "Дали защото има съмнения, че Матов е корумпиран; дали защото е видял, че Матов няма нужните експертни качества; дали защото Матов нито е корумпиран, нито е неподготвен, обаче не слуша и затова някой друг ще дърпа конците зад кадър?", пита общинският съветник от ГЕРБ-СДС и коментира, че такова лишаване от правомощия на най-важния заместник-кмет е без прецедент и го превръща във фигурант.

Зам.-кметът по строителство на София подаде оставка

Оставка подаде зам.-кметът по обществено строителство на Столична община Иван Матов. Заместникът на Васил Терзиев сам обяви това в профила си във фейсбук. "Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си", написа той.

Зам.-кметът по финанси Иван Василев поема строителството на Столична община

Заместник-кметът по финанси Столична община Иван Василев ще поеме временно ресор "Обществено строителство" до намиране на подходящ професионалист, който да заеме длъжността за постоянно. Това съобщи столичният кмет Васил Терзиев на профила си във фейсбук.

Кола отнесе оградата на детска градина в столичния "Люлин"

Автомобил е повредил оградата на филиала на ДГ 139 Панорама в столичния квартал Люлин 10, показаха възмутени родители в групата на квартала във фейсбук. Според персонала на детското заведение, инцидентът е станал през нощта, а вероятната причина е загуба на контрол над автомобила заради превишена скорост по бул. Луи Пастьор. Към 8:30 на мястото е дошъл екип на полицията.

Мъж е със счупени крак и ръка в столичната "Пирогов" след побой в Самоков

Нападателят Людмил Джелепов заяви, че повече от месец той и семейството му живеят в страх. „Този страх е провокиран от проследявания, системен тормоз над сестра ми. Тя е жертва на домашно насилие, пребива я няколко пъти. Повече от месец обикаля в черни дрехи и пистолет на кръста около къщата, в която тя живее с двете си деца, насажда се систематичен страх”, каза Джелепов. „На 7 април той проследи колата, в която тя се движеше с неин познат, пресече пътя им, спря ги, слезе, зареди пистолет и произведе два изстрела”, заяви нападателят.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 29 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 29 април. Шофьор се опита да избяга, сле...

Прочети още keyboard_arrow_right