Столичанин откри червеи в шоколада си

Столичанин откри червеи в шоколада си

Снимка: Столица.bg

Софиянец си купил шоколад с фъстъци и стафиди от голяма търговска верига, но открил неочаквана изненада, освен споменатите съставки, вътре имало и бонус - червеи, алармират от БНТ. Божидар Кръстев веднага подал сигнал до Агенцията по безопасност на храните. След проверка от тяхна страна става ясно, че има и други развалени шоколади от същата марка, вследствие на което цялата партида е иззета от магазина и спряна от продажба.

Според потърпевшия червеите най-вероятно са били в ядките или стафидите, защото самия шоколад имал срок на годност до март 2024 г. и вкусът му не бил съмнителен.

Предстои да бъдат предприети още мерки, съобщават от БАБХ. В момента тече проверка и на самия производител, който е от чужбина. От търговската верига, от където е закупена развалената стока са провели собствено разследване. Те твърдят, че става дума за изолирани и последни бройки от една партида, които били налични само в един от магазините на веригата. Доставчика на шоколадите вече е уведомен.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май. Пожар в стара къща на бул. Патриа...

Прочети още keyboard_arrow_right