Времето и предстоящите събития на 10 юли 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Времето на 10 юли
Срядата ще бъде облачна и дъждовна. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад, максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.Ще прониква хладен въздух,съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 10 юли

09.00 часа Започва заседанието на Народното събрание

09.00 часа Работна среща под патронажа на министъра на културата Боил Банов във връзка с производството, разпространението и предлагането на фалшификати на българското изобразително изкуство ще се проведе в Министерството на културата.От 13.00 часа в заседателната зала на 6-я етаж в сградата на Министерството на културата ще се състои брифинг непосредствено след приключване на работната среща.

09.00 часа Делото срещу Емил М., Мартин Д. и Калоян Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 6 състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Министрите се събират за редовното заседание на Министерски съвет.

10.00 часа "Боровинково време"- Министерството на земеделието и храните.На вкусните и полезни лилави плодчета е посветено изданието на Фермерския фестивал на 10 юли.

10.00 часа Делото срещу Светогор Д., Радослав Р. и Ивайло Г., квалифицирани състави на рекет, ще бъде гледано от 22 състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Планирано учение за повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Агенция „Пътна инфраструктура“ Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна администрация и общините, влизащи в територията на София област, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския червен кръст и доброволци, ще се проведе в района на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“.

10.30 часа Симфоничният концерт "Менделсон в двореца" ще се състои в зала „България“.

10.30 часа Събитие „Връзката между фините прахови частици и здравните последици за хората в София“ ще се проведе в болница „Света Екатерина“.

10.30 часа Делото срещу Никола Б., Билян К. и Любомира И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 10 състав на Специализирания наказателен съд.

10.30 часа Делото срещу Димитър Д., Производство по чл. 65 НПК, ще бъде гледано от 10 състав на Специализирания наказателен съд.

11.00 часа Представяне на проекта „Иновативни решения за ресурсна ефективност в Симолини 94 ООД“ ще се проведе в Национален пресклуб БТА.

13.00 часа Заключителната среща за разясняване на новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд ще се проведе в хотел "Балкан".

13.30 часа Делото срещу Кристиян В., обвинен в участие в ръководството на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 10 състав на Специализирания наказателен съд.

14.00 часа Дейци на културата и изкуството ще бъдат удостоени на „Дондуков“ 2 от президента Румен Радев с държавни отличия.От 17.50 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов

14.00 часа ПП „Възраждане“ ще проведе пресконференция във връзка с орязването на субсидиите за партиите в Национален пресклуб БТА.

18.00 часа Честване на 80-годишнина от рождението на големия български писател, публицист и народопсихолог чл.-кор. проф. д.ф.н. Марко Семов ще се проведе в Големия салон на БАН. В рамките на церемонията Българската академия на науките ще бъде удостоена с Награда „Проф. Марко Семов“ за ярко присъствие в духовният живот на нацията, учредена от Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели и Община Априлци.
Отличието ще връчи Президентът на Република България Румен Радев.

18.00 часа БСП – София организира обществено обсъждане на плана за Борисовата градина с участието на автора на проекта арх. Атанас Ковачев в залата на Градския съвет на БСП – София на ул. „Леге“ №10, етаж 1.

18.00 часа Годишни награди b2b Media-Френски институт в България- площад "Славейков" №3

18.30 часа Нестандартната изложба „Мъжката сила“ ще бъде открита в мраморното фоайе на 3-я етаж на НДК.

20.00 часа Maluma - "11:11" World Tour - Зала "Арена Армеец" София

Още интересни неща от днешния ден може да намерите - ТУК

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right