Новините в София: Най-важното за деня 9 юли, 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София днес, 9 юли 2019 г.

График на безплатните прегледи във Втора градска болница

 За 7 вида болести ще се правят безплатни прегледи в общинската Втора градска болница. Столичани могат да си направят консултации в кабинетите по кардиология, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, нервни болести и белодробни болести.

Частна занималня изостави 3-годишно дете на Витоша

 Момиченце на около 3 годинки с биберон бе намерено самичко на люлка на Витоша, край хижа Момина скала. Детето е било изоставено от частна детска занималня. То е прекарало повече от час и било заспало, когато го намира жена. Тя го гушка и започва да търси родителите. Възмутената дама разказа за случая в социалната мрежа.

Хулигани чупят таблата на спирките в столицата (СНИМКИ)

С още едно неработещо електронно табло на спирка на градския транспорт осъмна Дружба. За два дни две от електронните табла са извън строя. От Центъра за градска мобилност увериха, че се работи по отстраняване на проблема.

Геодезисти променят трафика на "Тракия" в посока София

 Работата на екип от геодезисти ще промени днес трафика по магистрала "Тракия" в посока София. От километър 27 до километър 28 движението на колите ще бъде само в изпреварващата лента заради геодезични измервания, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

И 37-о училище с нова спортна зала до края на месеца (СНИМКИ)

Кметът Йорданка Фандъкова провери строежа на спортното съоръжение, което е със съблекалня, бани и тоалетни Поредно столично училище ще има нов, просторен и голям физкултурен салон до края на юли. От новата учебна година учениците на 37 училище "Райна Княгиня" в Люлин ще карат часовете си по физическо в модерна спортна зала.

"Визия за София" започва срещи с граждани в 16 точки на столицата (СНИМКИ)

Срещи с жителите на столицата ще имат екипите на "Визия за София" в 16 точки на града. До началото на следващия месец хората от инициативата, заедно с гидовете от Free Sofia Tour, ще отидат в различни квартали на града, които влизат в Столичната община (паркове, пазари, търговски центрове, Бизнес Парк София, Зоопарка и други локации).

Ремонтът на Западен парк забуксува заради некадърни проектанти (СНИМКИ)

Ремонтите и обновяването на Западен парк най-вероятно ще се забавят и може да приключат едва към края на 2019 година. Преди два месеца там на посещение бе зам.-кметът по екология на София Йоанна Христова и тогава изпълнителят заяви, че през септември един от най-големите паркове в столицата ще е готов през септември т. г. Оказа се обаче, че това няма как да се случи до септември.

 Улиците и парковете в "Толстой" вече са с ново осветление (СНИМКИ)

 Карето между улиците "Ген. Никола Жеков", „Йордан Хаджиконстантинов - Джинот“, ул. "Република" и бул. "Рожен" в район "Надежда" може да се похвали с ново улично и парково осветление. Проектът е на районната администрация, съобщават от Столична община.

През 2019 парите за миене на улиците в София са двойно повече

Ако имаме възможност и аз искам да увеличим миенето на улиците. Знаете, че за тази година парите в бюджета на Столична община за това са два пъти повече от 2018 г. Има график и може да се види на сайта на Столичен инспекторат. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира постановените от СГС временни мерки по делото за въздуха в София.

В "Искър" и "Панчарево" с мобилни пунктове за опасни отпадъци на 12 юли

Мобилни пунктове, в които хората ще могат да изхвърлят опасни отпадъци, ще има на 12 юли, петък в районите "Искър" и "Панчарево", съобщават от Столичен инспекторат. От 8.30 до 11.30 часа пунктът ще бъде в район „Искър" – на бул. „Кръстю Пастухов" № 18, пред районната администрация.

Електробуси, трамваи и тролеи с еврофинансиране за чист въздух в столицата

Столична община ще кандидатства за еврофинансиране по ОП Околна среда за закупуването на нови превозни средства за градския транспорт. Това е желанието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right