Времето и предстоящите събития на 11 май 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 11 май
Съботата ще ни посрещне със слънчево време. Минималните температури ще са в интервала 5-10 градуса, а максималните ще са от 19 до 24 градуса. В следобедните часове са възможни краткотрайни превалявания, сочи prognozata.bg

 Предстоящи събития за 11 май

09.00 часа Ако обичате красотата и пъстротата на нашия фолклор, то можете да станете част от Националния Фолклорен Фестивал „МАГИЯТА НА ХОРОТО“ 2019. Той ще се проведе в НДК- зала 11 "Кино Люмиер".
Събитието ще започне с пъстро шествие по главната пешеходна улица на София. След това идва ред на общите и емоционални танци за всички участници и гости на фестивала. Индивидуалните изпълнения на всяка група ще бъдат в зала 11 на НДК.

09.00 часа. Осем отбора ще премерят сили в Националното състезание по гражданско и търговско право "Кристиян Таков". Устните кръгове са в събота и неделя. Място на провеждане - Върховен Касационен съд, София.

09.00 часа Вторият тур на националното състезанието по правопис „Пазим езика си“ за V и за VI клас ще се проведе в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

09.00 часа Научна конференция "Екологията - начин на мислене" ще се състои в Дом на Културата „Борис Христов“.

09.30 часа Благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации ще се проведе на игрищата на Националната футболна база „Бояна“.

09.30 часа Архиерейска св. Литургия ще бъде отслужена в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

09.30 часа Мариела Модева ще присъства на фолклорен фестивал на площада в с. Сеславци, гр. София.

10.00 часа. Хоби курс по билкарство ще ви разкрие тайните как да лекувате не само тялото, но и душата си с помощта на природните дарове. Времето е избрано неслучайно- периодът на активен цъфтеж на лечебните растения. Всеки участник сам ще направи видове извлеци, настройки, домашна паста за зъби, мехлем, масажни масла. Лекциите и работилниците ще се провеждат в София център – Клуб на Пътешественика; бар 5L SpeakEasy; Билкова лаборатория, практиката ще бъде в планините Чепън, Стара планина, Беласица, Витоша, Конявска планина. Курсът ще продължи до 6 юни.

10.30 часа Кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев ще присъства на турнир по тенис на маса в район „Възраждане“. Събитието ще се проведе в многофункционален спортен комплекс "Спортна София 2000" в "Зона Б-5".

11.00 часа Ученически шампионат по гимнастика-зона София ще се проведе в зала ,,Триадица“. Събитието е завършек на проекта ,,Гимнастиката-здраве и красота за нашите деца“.

11.00 часа Ден на специалност „Български език и история“ ще се проведе в Историческия музей.

11.00 часа Инициативата „Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца” ще се проведе в Общински културен институт Дом на културата „Искър“ (бул. „Кръстю Пастухов“ №23).

11.00 часа Кандидатите за евродепутати Андрей Ковачев и Мария Габриел ще присъстват на Хепънинг по повод 9 май - Деня на Европа в парк "Света Троица".

11.00 часа. Изложба на кучета се организира от Български Обединен Киноложки Съюз. Мястото е Южен парк, входа откъм бул. "България" преди хотел "Хилтън". Изложбата е част от благотворителните инициативи на съюза. Целите този път са две: Подпомагане на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявния. Другата цел е да се даде шанс на кучета без дом да открият своите нови семейства.

11.30 часа Нова жалба в ЦИК за законови нарушения от страна на премиера Бойко Борисов ще внесе  „БСП за България“.

12.00 часа Пресконференция, на която ще бъдат представени темите и резултатите от Първата научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания, ще се проведе в Централния Военен клуб.

12.00 часа Кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова ще вземат участие в централното предизборно събитие на всички райони от 23 МИР на ГЕРБ. То ще се проведе в Южния парк - на поляната с птиците, вход от страната на улица „Бяла черква“ и бул. „Витоша“.

14.00 часа Премиерата на най-новата книга на испанския полярник и писател Хавиер Качо „Аз, Фрам” ще се състои в София Тех Парк, сградата на Иновационен форум „Джон Атанасов”, зала Нетера Космос.

17.00 часа Зонта интернешънъл клуб „Света София“ ще отбележи своя 100-годишен юбилей в Софийската опера и балет.

20 часа Невероятният Камен Донев ще изнесе своята "Лекция №1-За народното творчество" в Зала 1 на НДК. Уникален артист, уникално светоусещане, уникални импровизации. Спектакълът на Донев ще остави в сърцата на ценителите светлина и положителни емоции. И ще припомни на всички българи що за сила е родният фолклор.

20.00 часа. Грандиозен концерт на неповторимия Хосе Карерас в зала "Арена Армеец" в столицата. С него звездата казва "Сбогом" на своята вярна българска публика. В невероятния спектакъл ще вземат участие над 120 човека. Давид Хименес ще застане зад пулта на това уникално музикално и емоционално събитие. Билетите за проявата са на цени от 50 до 180 лева, но отдавна са изчерпани.

Още интересни събития от деня stolica.bg/kalendar

 

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right