Времето и предстоящите събития на 18 април 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 18 април
Сутринта температурите ще са около 2 градуса, но в обедните часове живакът ще стигне да 11 градуса. Леките превалявания на места ще продължат,облачността ще е значителна.Вятърът ще бъде слаб, сочи prognozata.bg

 

Предстоящите събития на 18 април

09.00 часа Редовно заседание на Народното събрание.

09.30 часа Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ ще проведе своята юбилейна X Национална отчетно-изборна конференция в зала „Киев“ на Парк Хотел Москва – София. Гости ще бъдат вицепремиерът на България – Томислав Дончев, министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, зам.-министърът на МОН – Деница Сачева, министърът на културата – Боил Банов, министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, столичният кмет – Йорданка Фандъкова, президентът на КТ „Подкрепа“ – инж. Димитър Манолов, почетният президент на КТ „Подкрепа“ – д-р Константин Тренчев и др.

09.00 часа Севдалин Е. и Кирил К. се изправят пред 3-ти състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за изнудване.

09.30 часа Соня Колтуклиева застава пред 27-и състав на Софийски градски съд по обвинение за укриване и неплащане на данъчни задължения.

09.30 часа Богдана Д., Минчо К. и Тотка С. се изправят пред 4-ти състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

10.00 часа Николай Христов, бивш шеф на „Научни изследвания“,застава пред 34-ти и състав на Софийски градски съд по обвинение за убийство.

10.00 часа Обществена дискусия на тема „Изборите за Европейски парламент – голямото изпитание пред бъдещето на Европа“ се провежда в Дома на Европа.Проявата е организирана от Атлантическия съвет на България, съвместно с Представителството на Европейската комисия.

10.00 часа Пресконференция на Българската асоциация за закрила на пациентите на тема „Повишаване на ефективността на здравната система за пациента“ се провежда в Националния пресклуб на БТА. Проявата ще отбележи 13-тия Европейски ден на пациента. В пресконференцията ще участват Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването; д-р Иван Маджаров - председател на БЛС; д-р Йорданка Пенкова - подуправител на НЗОК.

10.00 часа Петър М., Адам П. и др. се изправят пред 5-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

10.00 часа Заседание на Столичния общински съвет.

10.00 часа Открито заседание за обсъждане на проект на решение по Заявление за одобряване на бизнес план за развитие на дейността на „ВиК Паничище” ЕООД, гр. Сапарева баня и утвърждаване и одобряване цените на ВиК услугите ще се проведе в сградата на КЕВР.

10.00 часа Изследванията за Германо-Българските търговски отношения (2001-2018) и Германските инвестиции в България (1999-2017) ще бъдат представени в конферентната зала на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

11.00 часа Тържествено заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество започва в Гранитна зала на Министерски съвет. На заседанието ще се отбележи 100-годишния юбилей на Международната организация на труда.


11.00 часа Честване 70-годишнината на българската селскостопанска авиация в Клуба на авиацията на Терминал 1

11.00 часа Откриване на изложбата „Мирът и войната в образи“ по инициатива на Световното движение за мир във фоайето на БАН

11.00 часа Встъпително информационно събитие на ДА „Електронно управление“ по Проект „Национален портал за пространствени данни (INSPIRE) се провежда в Националния пресцентър на БТА.Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Добро управление“ 2014-2020 г.

11.00 часа Представяне на 18-и брой на Юридически барометър в зала "София" на Гранд Хотел София

12.00 часа в Политическа партия „Движение 21“ представя листата с кандидати за български представители в Европейския парламент и манифест за изборите.Място на събитието- Националния пресклуб на БТА.

12.00 часа Провеждане на втората среща – дискусия по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ в залата на 18 СУ „Уилям Гладстон“ (ул. „Пиротска“ 68).В срещата участва Ева Майдел, член на Европейския парламент.

12.30 часа Започва Седмата годишна конференция по управление на риска, организирана от Кофас България.Място на събитието- Хотел Хилтън

13.00 часа Съветът за електронни медии и Централната избирателна комисия подписват споразумение за принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на кампанията за европейските избори. Място на събитето- пресклуба на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ №1, вход Официален, откъм Националната художествена галерия.

13.00 часа Любомир Я. се изправя пред 13-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинение за изнудване.

13.30 часа Седмично заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдбен съвет ще се проведе в заседателната зала в сградата на ВСС.

13.30 часа Ангел П., Анатоли А. и др. застават пред 17-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

14.30 часа Екипите от 11-те звена в Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от научни проекти, реализирани в периода 2018-2019 г. Място на проявята- зала 125 на Лабораторния комплекс на София Тех Парк (бул. „Цариградско шосе“ №111 Ж, партер).

15.30 часа Заместник-председателят на Националния комитет на Политическия и консултативен съвет на китайския народ Джан Цинли се среща с президентът Румен Радев на „Дондуков“ 2.


16.00 часа Начало на семинар на тема „Културни различия между скандинавските държави и България в сферата на бизнес комуникацията и устойчиво развитие на бизнеса“. Място на провеждане- офиса на норвежката компания Кобилдър Интернешънъл (бул. Цар Борис ІІІ №1).Организатори- Норвежко-българската бизнес група в сътрудничество с Шведско-българската бизнес камара и Сдружение Национална Бизнес Мрежа.

17.30 часа Лекция на ас. д-р Константин Голев на тема „България и куманите през Второто българско царство“ започва в зала 1 на Античния културно-комуникационен комплекс (под стъкления покрив на Ларгото).Събитието е част от поредицата открити лекции и дискусии по интересни исторически теми от различни епохи, посветени на 150-годишнината на Българската академия на науките.

17.30 часа Провеждане на пресконференция заради откриването на ексклузивна изложба на бижута на принцеса Мириам де Унгрия.Мястото- Paradise Center.

18.00 часа Начало на граждански диалог, посветен на образованието в зала 3 на НДК.Проявата е организирана от Политическа партия ГЕРБ.Участие в срещата ще вземат Йорданка Фандъкова – кмет на София и заместник-председател на ГЕРБ, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, Малина Едрева –председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в СОС, българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и евродепутатът Ева Майдел.

18.00 часа Представяне на книгата на Мартон Ласло „Трите капки кръв на Рая“ в Унгарския културен институт

18.30 часа Начало на втория дебат от поредицата лекции/дебати „Изкуственият интелект: към нов човешки ред?“ във Френския институт. Темата е „Знаем ли кой е човекът? Поставят ли под заплаха езика новите технологии?“.

19.00 часа Откриване на самостоятелната изложба на художничката Лиляна Петрова – Лулу в Руския културно-информационен център

19.30 часа Марион Дърова ще представи най-новия си спектакъл „Машина за омраза“ | Hating machine" в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Късмет на деня

Обърнете повече внимание на вътрешната красота днес – кожен салон, затоплящи се седалки, климатроник …

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right