Времето и предстоящите събития на 20 юли 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Времето на 20 юли
На повечето места ще бъде тихо и слънчево,вятърът ще бъде слаб, предимно източен. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. След обяд на места ще има купеста облачност, съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 20 юли

9.00 часа Ден на кариерата в Woodward България-бул. "Христофор Колумб" 64, летище София.

9.00 часа Отворено състезание по дебати на Софийски университет. Формат: Британски парламентарен (2 човека в отбор, 7 минути на реч) Език: български Капацитет: 24 отбора

10.00 часа Диагностика и Електрически Системи при VAG групата-Интер Експо Център.Това е workshop за Диагностика и Електрически Системи при VAG автомобилите, на ЕКСПЕРТНО ниво.

10.00 часа Сценарна работилница за игрални филми, организатори Сдружение Творци. Място на провеждане- улица "Незабравка " 42 А.За 11 седмици ще развием всички идеи на участниците до сценарии за пълнометражни игрални филми, готови за представяне пред продуценти, в конкурси или на есенната сесия на НФЦ чрез групова и индивидуална работа.

10.30 часа Направи си Лампа! Нека бъде светлина! Място на провеждане-BAGRA Art Relax Studio / БАГРА ателиета и работилници. Улица "Цар Самуил" 29 в Зелената къща. Ще правим лампи, в които ще вложим частица от себе си! Лампите на Николай Табаков. По време на уникална работилница вие ще можете да сътворите своя собствена лампа, по ваш дизайн, която ще ви свети и топли години наред, да не говорим колко много ще разкраси интериора ви!

11.00 часа Курс по Цианотипия - открий магията! Място на провеждане- Sito Studio, улица "Цар Симеон"66. Този фотографски процес датиращ от 1842 и използван за репродукцията на документи, рисунки и чертежи. Второто наименование на процеса е така наречения блупринт (син отпечатък), поради силната синя тоналност на получените изображения, а третото - бабата на ксерокса:)

11.00 часа Литературно четене за деца ще се проведе в Литературен клуб „Перото”.

11.00 часа Курс: Ораторско майсторство - издание № 22 в културен център Новият Акропол, гр. София, ул. Генерал Гурко 38, ет. 2. Образоватлна агенция "ЕДУКО" с любезното съдействие на "Новият Акропол България" Ви канят на Курс по ораторско майсторство. За личностно и професионално развитие

13.00 часа Освобождаването от стрес е лесно – НОВ K-Power® уъркшоп. Мястото- МК Качествен Живот, бул. "Витоша" 164.

14.00 часа Уроци по самозащита- "Център Оренда 111"- бул. "Витоша" 45 ет. 1. Провокирани от нестихващото насилие над жени и деца, отворихме пространството си с една едничка цел- - физическото самосъхранение при евентуална внезапна ситуация на нападение на улицата и за това как, да се справите при необходимост със защитата на себе си или близки до вас хора от нападение, както и да осигурим възможност на жертви претърпели насилие, да се възстановят от последиците на преживяното и да придобият умения и увереност за самостоятелен живот

16.00 часа Холотропно дишане, интензивна духовна работа към себе си- yogamandala. Място на провеждане- бул. "Мария Луиза" 58. Това е дебюта на Елена в Мандала център. Тя работи с енергии, което е и нейната първа специалност и твърди, че това са много мощни потоци, които съвсем явно създават чувство на хармония и безгранична любов. Тези енергии, използвайки ги върху себе си, напълно преобразяват живота ѝ.

17.00 часа Рисуваме- Синята порта- Ресторант Градина Лозенец- улица "Ралица" 2.

18.00 часа Конкурсът „Мома Вита и момък Люлин”, както и спектакълът „Заедно от любов към танца”, ще бъдат представени на Лятна сцена НДК.

18.00 часа Уъркшоп: Литературна пейка-градинката пред Народния театър. Ако няма да стигнете морето това лято и вдъхновението не Ви напуска, "Отвъд кориците" е приготвил за Вас уъркшоп в неформална обстановка

19.00 часа Музикалните паркове на София- Кино Кабана. Носещи лятно настроение и много музика, ние от КвартетЪТ бихме искали да ви поканим на четвъртото издание на "Музикалните паркове на София".Входът е свободен.

19.30 часа  "Мъжете на Едит Пиаф"- Премиера. Нов Театър НДК. Моноспектакъл на Мирослава Радева. Музика и музикална адаптация - Александър Кипров. Либрето - Мирослава Радева.

20.00 часа "Времето е спряло" от Доналд Маргулис- Театър 199 "Валентин Стойчев". "Времето е спряло“ разглежда темата за тези, които решават да се подложат на ежедневен риск за разлика от онези, които живеят в комфорт и сигурност. Пиесата ненатрапчиво и с деликатен хумор разгръща комплексните съдби на героите си. Превод Златна Костова, постановка Ивайло Христов,сценография Марина Янева, участват: Кристина Янева, Пенко Господинов, Атанас Атанасов, Елеонора Иванова

22.00 часа Васил Найденов - Live. Мястото- Tobacco Garden Bar- улица "Московска" 6А.

Още интересни неща от днешния ден може да намерите - ТУК

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right