Времето и предстоящите събития на 25 февруари 2020 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 25 февруари 
Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. Ще духа слаб югозападен вятър.Денят ще бъде  слънчев, на места ще има разкъсана висока облачност.
 
Предстоящи събития за 25 февруари
 
10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър Желязков, Карен Ованнисян, Юмер Мехмед, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков, Пламен Петков и Станислава Желязкова, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.
 
10.00 часа Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис и съпругата му Андри Анастасиадис ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. От 10.30 часа, на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Кипър. В 11.40 часа президентите Радев и Анастасиадис ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.
 
11.00 часа  „Софийска вода“ ще даде брифинг в Литературен клуб „Перото“ за представяне на инвестиционната програма и планираните проекти на дружеството за 2020 година, както и новата дигитална система за наблюдение и управление на водата в мрежата.
 
11.00 ч. В зала "Изток" на Народното събрание Комисията по енергетика съвместно с Национален комитет на България към Световния енергиен съвет организират кръгла маса на тема "Нов етап от либерализацията на електроенергийния пазар"
 
11.00 часа Нобеловият лауреат проф. Жерар Муру ще бъде удостоен с почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на БАН в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките. 
 
14.00 ч. В зала „Изток“ на Народното събрание Комисията по околната среда и водите организира заседание в широк формат, на което ще бъде представена политиката на Министерството по околната среда и водите (МОСВ) в сектор „Управление на отпадъците“ и на което ще присъстват ръководството на МОСВ и Изпълнителната агенция по околна среда. За участие са поканени Националното сдружение на общините в Република България, АСЕКОБ, работодателски и браншови организации.
 
14.00 часа Ще се проведе церемонията по откриване на изложението „Архитектурно-строителна седмица 2020“ в Централното фоайе на Интер Експо Център. 
 
14.15 часа Ще се проведе дискусията „Обществени поръчки и градска среда“ в зала „Мусала“ в Интер Експо Център. 
 
15.00 часа В зала 604 в сградата на НС на БСП ще се проведе заседание на ЦКПИ.
 
16.00 часа В зала „София“ на СТЦ Интерпред ще се проведе официална церемония а връчване на наградите на БАИТ.
 
16.30 часа Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по връчване на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2019 г в Световния търговски център „Интерпред“. 
 
18.00 часа В Галерия „Васка Емануилова“ ще бъде открита изложбата „Марко Марков. Паметта на образа“.
 
18.00 часа В галерия „Райко Алексиев“ ще бъде открита изложбата „Това е“ - инсталации и анимирана фотография, посветени на теми в основата на взаимодействието между общество и изкуство.
 
18.30 часа В театър „Азарян“ ще бъде представен моноспектакълът „Любовта не може просто да отмине“ на Симеон Владов.
 
19.00 часа В литературен клуб „Перото“ ще се състои премиера на книгата „Цвете за откъсване“ на Младен Стоянов.
 
19.00 часа В кино „Люмиер Лидл“ ще се състои прожекция на филма „Малки жени“.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right