Времето и предстоящите събития на 27 април 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 27 април
Съботата ще ни посрещне с температури от 7 градуса, в обедните часове живакът ще скочи до 20 градуса. Около и след обяд ще има места с гръмотевици и краткотрайни валежи. Вятърът ще се усили,съобщава prognozata.bg


Предстоящи събития на 27 април

8.00 часа Започва априлската колекционерска среща, организирана от Софийско Филателно Дружество "Петко. В. Караиванов". Мястото на събитието-улица "Хан Крум" 7.

09.00 часа Архиерейска вечерня със св. Василева литургия ще бъде отслужена в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

10.00 часа Международният танцов фестивал Sofia Open Dance Festival-KIDS 2019 кани всички малчугани, запленени от танца, да премерят силите си в зала "София" на Борисовата градина. Организатори за трета поредна година на проявата са "ИЗКУСТВОТО НА ТАНЦА". Дисциплините, в които ще се състезават участниците, са: Класически и Модерен танц. Характерни и Спортни танци, Танцово шоу и формации, Салса,Хип-Хоп. Акро-балет и Български народни танци.
Гала-концертът на фестивала ще се проведе на 28 април 2019г от 18.30ч

10.30 часа За Великден всеки може да направи лампа, в която да вложи частица от себе си. Авторът на уникалната работилница се казва Николай Табаков, а мястото е BAGRA Art Relax Studio на улица "Цар Самуил" 29 Зелената къща. Табаков създава металната конструкция и осигурява материалите, с които можете да направите своята лампа- непалски органични хартии, с вградени истински хербаризирани растения, които се проектират разкошно, когато лампата свети. Осигурени са и всички останали помощни материали - ножици, лепила.

12.00 часа Деца рисуват своя пъстър Великден в "Мега Мол" София. В арт работилницата те ще получат помощ и съвети от квалифицирани учители.

13.00 часа. Историята на градски забележителности, свързани с българската литература и най-важните ни писатели, ще научите пред павилиона на читАлнЯта в Градската градина в София. Инициативата се казва "Разходки из литературна София" и трае около 2 часа.


16.00 часа На чаша руйно вино всеки може да се пробва и да нарисува картина. Темата тази събота е "Африканка". Всичко необходимо, за да сътворите своя шедьовър, е осигурено от организаторите от бар галерия "Dali vino". Мястото на събитието е бул. „Александър Стамболийски“ 84/86, Офис сграда Urban Model

17.30 часа. Школата по танци "In the mood" стартира нов уикенд курс по салса за хора, които никога не са танцували. Занятията ще се провеждат на улица "Лидице" 16.

19.00-20.00 часа Свещеният и Благодатен огън от Йерусалим ще бъде донесен на летище „София“ от българска църковна делегация.

21.00 часа. Нощ, посветена на музиката на "Депеш Мод", започва в бар "Тънка червена линия". Мястото на купона е Зона Б-5, улица "Партений Нишавски" 10. Феновете ще се насладят освен на всички легендарни парчета на бандата, и на много песни и на техни съвременници като "Дюран Дюран", "Ню Ордър", "Инексес", "Дъ Кюър", "Симпъл Майндс", "Тиърс фор Фиърс" плюс приятни български изненади

23.30 часа Празничното богослужение за Възкресение Христово (полунощница, пасхална утреня и Златоустова св. Литургия) в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” ще бъде оглавено от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

23.45 часа Благодатният огън, който няколко часа по-рано пристигна от Божи Гроб, ще бъде донесен от параклиса на Синодалната палата в патриаршеския храм. Точно в полунощ Светейшият Патриарх ще поздрави с „Христос воскресе” православните християни.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right