Времето и предстоящите събития на 30 май 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 30 май
На места ще има усилване на вятъра, валежите ще са краткотрайни с гръмотевици. Облачността ще бъде купеста и купесто- дъждовна. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, съобщава prognozata.bg


Предстоящи събития за 30 май

09.00 часа Депутатите се събират на редовното си заседание в Народното събрание.

09.00 часа Светогор Д., Радослав Р. и Ивайло Г застават пред 22-ри състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за рекет.

09.30 часа Милко М., Росен Д. и др. се изправят пред 16-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

09.30 часа Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

10.00 часа Столичният общински съвет ще проведе редовното си заседание.

10.00 часа Годишният мониторингов доклад „Антикорупционни институции: тенденции и практики“ на фондация „Антикорупционен фонд“ ще бъде представен в хотел „Хилтън“.

10.00 часа Открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Газинженеринг” ООД за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията на община Долни Дъбник за периода 2019 – 2023 г. ще се проведе в сградата на КЕВР.

10.00 часа Началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Росен Рапчев, Радослав Влахов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Иван Досев, директор на дирекция „Пътно поддържане“ в АПИ ще дадат пресконференция, във връзка с организацията на движение през летните месеци в сградата на АПИ на бул. „Македония“ №3.

10.10 часа Международната архитектурна конференция SHARE Sofia, с участието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, се открива в зала 9 на НДК. Началото е в 09.20 часа. Заедно с форума, под патронажа на министър Петя Аврамова се провежда конкурсът „Български архитектурни награди“. Той ще се състои от 10.00 часа в Зала 8 на НДК.

11.00 часа Представянето на нова система за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух (КАВ) в реално време, разработена от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), ще се състои в сградата на МОСВ на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 22, зала 103. В събитието ще участва и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

11.00 часа Пресконференция по повод Световния ден без тютюнопушене 2019 г., който тази година преминава под мотото „Здраве за белите дробове без тютюн“, ще се проведе в Министерството на здравеопазването.

11.00 часа Годишната пресконференция на „Екопак България“ ще се проведе в ресторант La Cassa.

11.30 до 13.00 часа Информационна акция във фоайето на Народното събрание на пл. „Народно събрание“ №2 ще проведе фондация „МС Общество – България“. Акцията цели да привлече вниманието на народните представители и политиците към нуждата от подкрепа на пациентите с множествена склероза и необходимостта от повишаване информираността на обществото относно коварното заболяване, което всяка година води до влошаване качеството на живот на много хора.

12.00 часа Среща на общността на хората с множествена склероза, на която ще бъдат обсъдени проблемите и нуждите на пациентите с МС, ще се обърне внимание на скритите симптоми на болестта и всички желаещи ще могат да зададат своите въпроси към лекторите невролози, ще се проведе в Заседателна зала 1 на СУ „Св. Климент Охридски“.

15.30 часа Дискусия за проблемите на хората с множествена склероза ще се проведе по време на редовно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазването.

17.00 часа Концерт по повод Световния ден на множествена склероза ще се състои в парка зад Националния дворец.

17.30 часа Поредна изложба от благотворителната синодална кампания „Деца рисуват за деца“ във фоайето пред Балната зала на хотел „Интерконтинентал” ще открие Ловчанският митрополит Гавриил.

18.30 часа Книгата „Петър Папакочев: Паметта на светлината“, посветена на фотографа-художник Петър Папакочев, работил след Втората световна война до началото на XXI в ще бъде представена в Регионалния исторически музей.

18.45 часа Конференция на тема „Палестина“ организирано от посолствата на Иран, Палестина, Сирия, Алжир и Ирак в България ще се проведе в хотел „Рамада“.

19.00 часа Единадесетата церемония по връчването на наградите за научни постижения на Министерството на образованието и науката (МОН) „Питагор“ ще се продеде в Централния военен клуб.

19.00 часа Церемонията по връчване на годишните награди „Застраховател на годината“, „Пенсионноосигурително дружество на годината”, „Застрахователен брокер на годината” за 2018 година ще се състои в хотел „Маринела“.

20.00 часа Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение ще се проведе в Дом 2 на резиденция „Бояна“. Домакини ще са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

 Още интересни събития от днешния ден може да намерите- ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right