Времето и предстоящите събития на 9 януари 2024 г.

-

Снимка: Столица.bg


Времето на 9 януари 2024 г.:

Зимата се завърна в София със сняг и ниски температури. Вторник ще е студен и облачен, съобщават от НИМХ. Валежите през деня постепенно ще отслабват и ще спират. Атмосферното налягане е по- високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, с който застудяването също ще продължи. Минималните температури към 14 часа в столицата ще са около минус 4°, а максималните - около 1 градус.

Повече за прогнозата на времето можете да научите на Prognozata.bg

Предстоящи събития:

10:30 ч. В Представителството на Европейската комисия в София ще се състои конференция за началото на белгийското председателство на Съвета на Европейския съюз.

10:30 ч. В Гранд Хотел София Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти /ЕСТАА/ ще подпишат споразумение за сътрудничество.

10:30 ч. В "Кроношпан дизайн център" Австрийското търговско представителство (ADVANTAGE AUSTRIA) ще представи резултатите от годишната анкета сред австрийските фирми в България за инвестиционния климат у нас. Допитването е проведено в края на 2023 г.

11:30 ч. В сградата на Столична община на ул. Московска 33 кметът на София Васил Терзиев и и.д. директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци Николай Савов ще представят резултатите от одитния доклад на завода за отпадъци.

12:30 ч. В Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва фестивал, посветен на нидерландския художник и гравьор Рембранд Харменсон ван Рейн в рамките на проекта "В огледалото на Рембранд". Лекция ще изнесе Ерик Хинтердинг - куратор в Райксмузей, Амстердам, който ще направи презентация: "Рембранд като иновативен график - техники, идеи, ефекти".

19:00 ч. В Софийската опера и балет започва премиерата на българската премиера на бродуейския мюзикъл „Звукът на музиката“. Режисьор е Уест Хайлър, а диригенти са Игор Богданов и Светослав Лазаров. Участват Весела Делчева, Александър Георгиев, Александрина Стоянова-Андреева, Силвана Пръвчева, Мариана Цветкова, Диана Димитрова, Рада Тотева и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 153 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 15 май 2024 г....

Времето на 15 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще студено ще е времето днес в София. Сутринта температурата е 8 градуса, ...

Прочети още keyboard_arrow_right