Времето и предстоящите събития в София на 23 август 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 23 август 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 23 август 2022 г.

Облачно, дъждовно и с градус-два по-хладно от вчера ще е времето в София днес.

Денят започна с температури от 16 градуса, а максималните през деня ще достигнат до 23 градуса.

През целия ден над столицата ще има купеста облачност. В сутрешните часове се очакват слаби превалявания, а следобед дъждът ще стане по-интензивен, като има риск и от гръмотевични бури. Ще духа слаб източен вятър.

Предстоящи събития:

9:30 ч Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще проведе Годишна среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси. Събитието ще се състои . в Националния дворец на културата (НДК), вход А3, зала №10, (8-ми етаж).

10:00 ч. Нова мярка за контрол на безопасността на движението в София ще  бъде обявена на бул. “Черни връх“ /срещу музея „Земята и хората“/, в платното в посока НДК.

10:30 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланика на Република Австрия у нас Андреа Вике. Отличието ще бъде връчено на посланик Вике за заслугите ѝ за укрепването и развитието на българо-австрийските отношения.

11.00 ч. Пресконференция на Българския туристически съюз на тема: „127 години организирано туристическо движение в България“. В рамките на пресконференцията ще бъдат обсъдени приоритетите на новото ръководство на БТС за развитие на съюза като национална организация за спортно-туристическа дейност. Срещата ще се състои в пресклуб „България“ (стадион „Васил Левски“).

11:00 ч. Председателят на СДС Румен Христов и представители на ръководството ще поднесат венец и цветя, по повод Деня за почит на паметта на жертвите на тоталитарните режими. Събитието ще се състои на Черната стена в градинката на НДК.

11: 00 ч. Екипът на Спасителния център за диви животни ще проведе традиционното организирано освобождаване на птици в района на Кремиковски манастир, край София. Това събитие традиционно събира приятели и съмишленици на Спасителния център от София и района. Тази година на свобода, от ръцете на присъстващите, ще бъдат освободени 10 птици, отгледани или лекувани в амбулаторията на Центъра.

17:30 ч. Годишната Церемония по награждаване на СТИВ -икономическите съветници, дългосрочно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси /СТИВ. Събитието ще се състои в БТПП на ул. Искър № 9.

18:00 ч. Асоциация на интериорните дизайнери в България организира дискусия, на която ще бъде представен иновативният за България проект за повторна употреба и рециклиране на матраци. Основната цел на проекта е създаване на център за подготовка за повторна употреба или рециклиране на матраци и генериране на вторичен продукт, който ще допринесе значително за опазване на околната среда. Срещата ще се проведе в MISSIA23/ул. “Мизия” 23, София/,

21:00 ч. Спектакълът "Място наречено Другаде" ще бъде представен в Парк-театър "Борисова градина". Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и актьорите Боряна Братоева и Петър Антонов въвличат публиката в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. „Място, наречено Другаде“ е най-новият текст на драматурга Яна Борисова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right