Времето и предстоящите събития за 16 март 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 16 март 2022 г.:

Днес времето в София ще е облачно, възможни са краткотрайни превалявания от дъжд във втората половина от деня. Ще духа слаб северен вятър. Минималната температура ще е около -2 градуса, максималната през деня ще достигне до около 9 градуса. В планините ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по билата силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Предстоящи събития :

09:00 ч. Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска Преждеосвещена света Литургия в храм „Св. Седмочисленици“, гр. София.

09:00 ч. Комисия по здравеопазване и социална политика към Столичен общински съвет ще проведе заседание онлайн чрез платформата "CISCO Webex Meeting - връзка". Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

Министър-председателят Кирил Петков ще се срещне с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Двамата ще разговарят в Министерския съвет за приоритетите на правителството за борба с корупцията, съдебната реформа, както и за взаимодействието между двете институции.

Парламентът ще изслуша председателя на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет относно състоянието на кризисните центрове и готовността за предоставяне на експертна и преводаческа помощ. Предвижда се и депутатите да ратифицират споразумението за дарение от България на Босна и Херцеговина на ваксина на Пфайзер/БиоНтех срещу COVID-19.

11:00 ч. В Националният пресклуб на БТА браншовата камара на производителите на плодове и зеленчуци ще даде изявление по повод предстоящ протест пред Министерството на земеделието и обявяване на гражданско неподчинение.

13:00 ч. Комисията за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет ще проведе заседание онлайн чрез платформата "CISCO Webex Meeting - връзка" и присъствено в зала 1, на ул. Московска 33, ет.2. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

14:00 ч. Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация към Столичен общински съвет ще проведе заседание онлайн чрез платформата "CISCO Webex Meeting - връзка". Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

16:00 ч. Комисията по местно самоуправление и нормативна уредба към Столичен общински съвет ще проведе заседание онлайн чрез платформата "CISCO Webex Meeting - връзка". Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right