Ремонтират лекоатлетическия стадион в Самоков

-

Снимка: Facebook, община Самоков

Важен договор подписа днес кметът община Самоков инж. Ангел Джоргов с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Договорът предвижда финансиране на модернизацията и ремонта на лекоатлетическия стадион и съоръжения за лекоатлетическите дисциплини в града, съобщават от общинската администрация.

Строително-ремонтните дейности включват ремонт на коридори и подмяна на съществуващата настилка, която към настоящия момент е шамот, положен върху основа от трошен камък. Предвижда се остраняване на шамота, като на негово място ще се положи асфалтова настилка и настилка от синтетичен каучук. Вторият етап от проекта включва модернизация и изграждане на съоръжения за лекоатлетически дисциплини, предвидени за дълъг, троен скок, висок и овчарски скок, и водно препятствие. В южния сектор се предвижда запазване на тревното покритие и изграждане на бетонов кръг за хвърляне на гюле и бетонов кръг за хвърляне на диск.

Срокът за изпълнение на дейностите е до края на тази година. Отпуснатите средства за ремонт на лекоатлетическата писта са на стойност 1,480 млн. лева.   

С реализирането на предвидените дейности ще се подобрят условията за спортуване, което ще насърчи работата на треньори и учители, на трениращите в спортни клубове деца и на професионалните състезатели. Това ще доведе до увеличаване на броя на децата и младежите, упражняващи физически занимания и спорт, както и ще подобрят спортно-техническите резултати, каквате е и целта на проекта, допълват от Общината.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Родители се биха и стреляха в училищен двор в с. Костенец...

Родители се биха и стреляха с пистолет в училищен двор в с. Костенец вчера сутринта, съобщиха от ОДМВР София област. Си...

Прочети още keyboard_arrow_right