Фондация търси подкрепа за бала на абитуриенти без родители от Роман и Горна баня

Фондация търси подкрепа за бала на абитуриенти без родители от Роман и Горн

Снимка: Фондацията

Финансова подкрепа, за да подпомогне 7 абитуриенти без родители, които очакват своя шанс в живота, търси Фондация "Програма Генерация", съобщиха от неправителствената организация.

Вълнуващият миг на абитуриентската вечер наближава, но за седем младежи от социални домове, той е съпътстван от несигурност. Те се готвят да се сбогуват със своето детство и нямат родители, които да ги насочат и подкрепят в този важен момент. Не разполагат и с необходимите средства, за да посрещнат разходите около бала и първите си стъпки в живота на възрастните.

Шест от младежите, с трепет в сърцата, очакват своя бал в Комплекс за социални услуги в гр. Роман, а едно момиче се готви за раздялата с екипа и децата от Преходни жилища в Горна баня, гр. София.

Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около абитуриентския бал на младежите и първите им стъпки извън институциите, казват от фондацията, която е подела инициативата да подкрепи абитуриенти без родители.

На зрелостниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи.

Абитуриентка, която завършва Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии сопделя, че иска да продължи образованието си. 

"Завършвайки, осъзнавам, че това е само началото. Мечтая да продължа образованието си в университет, за да задълбоча знанията си и да се развивам, защото вярвам, че образованието е ключът към моето бъдеще. Искам да се боря за мечтата си, но осъзнавам, че това е не само въпрос на желание и знания, но и на финансови възможности", споделя момичето.

Останалите абитуриенти, с надежда и тревога, се готвят да напуснат сигурната среда на дома, за да се изправят пред неизвестните в живота. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След поредното вандалско драскане, НДК призова: Бъдете бдителни и......

Ръководството на Националния дворец на културата се обръща към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни. Пр...

Прочети още keyboard_arrow_right