Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април.

Подпорна стена на "Струма" се срути, потокът към София е през Перник - Владая

Подпорна стена на магистрала "Струма" се срути и ограничи движението в посока София. Временно движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралата е ограничено при 16-и км. В посока към София се осъществява в изпреварващата лента поради срутването на съоръжението, предупредиха от АПИ.

Столичен инспекторат направи регистър на драскачите, изпраща го на СДВР

Столичен инспекторат е подготвил регистър на графитери, които редовно си оставят "подписа" върху ремонтирани и изчистени фасади на емблематични сгради в София. Списъкът, вид каталог, ще бъде изпратен на СДВР, за да може да се откриват "творците"-мърлячи. От няколко години Столичен инспекторат не може да смогне да изчисти фасадите на обществени сгради. Използва се голям ресурс за чистине и възстановяване, а частни здания, особено в центъра на София, придават вид на гето с външните "рисунки".

Катастрофа затруднява трафика на Околовръстното в посока Люлин (СНИМКИ)

Инцидентът се е случил около 10:30 ч. днес преди кръговото на „Ломско шосе“. Причините за ПТП-то се изясняват. По предварителна информация няма пострадали хора, но щетите по автомобилите са сериозни.

Кметът на София и районният на Слатина боядисваха спортни съоръжения в училищен двор

Започва обновяването на спортните съоръжения в училищните дворове на столичния район Слатина. Спортен празник в двора на 148 ОУ „Проф. д-р Л. Милетич“ и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо" даде старт на иницативата днес на Цветница, съобщиха от районната администрация. Движещата сила на обновяването е партньорството на екипа на кмета на района Георги Илиев със Сдружение "За Слатина". А гости и помощници за боядисването бяха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Сдружение "За Слатина" Любен Вуков. За финал на първия ден от инициативата участниците, заедно с кмета Васил Терзиев, играха баскетбол в двора на 148 ОУ „Проф. д-р Л. Милетич“ и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо". 

Медици от над 40 държави наблюдаваха операции на живо във ВМА-София

Форумът има за цел да предложи актуална информация за съвременните диагностични и терапевтични техники в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет. В двата дни на симпозиума участниците имаха възможност да наблюдават 14 операции.  В сесиите с live surgery - 8 операции и в сесиите с prerecorded surgeries – 6 операции. По време на хирургичните сесии бяха представени най-съвременните хирургични техники, апаратура, енергийни източници и инструментариум, в областта на хирургията на горния и долния уринарен тракт. Научната програма включваше шест State-of-the-Art лекции, шест лекции посветени на новите технологии в урологията, шест лекции с тематика в метаболитните изследвания и консервативното лечение на уролитиазата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 13 май 2024 г....

Времето на 13 май 2024 г. С разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10...

Прочети още keyboard_arrow_right