Летище София ще е домакин на международна авиационна конференция

-

Снимка: Столица.bg

СОФ Кънект - операторът на летище София, в партньорство с Aviation-Event организират конференцията Aviation-Event 2024 SOF, която ще се проведе на 29 ноември 2024 г. в София. Събитието ще събере лидерите в авиационния бранш, експерти и заинтересовани страни в различни дискусии за обмяна на опит и сътрудничество за оформяне на бъдещето на въздушния транспорт, съобщават от компанията.

„Летище София е нещо повече от вратата на България. То играе ключова роля в икономическото развитие на страната. Чрез подобряването на свързаността увеличаваме възможностите и перспективите за туристическия сектор. Летище София е и движеща сила за растежа на българската авиационна индустрия и има потенциал да я превърне в европейски хъб за обслужване и ремонт на самолети.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Темата на конференцията ще бъде „Пътуване в „зеленото“ небе: Развитие на устойчивата авиация и дигитална трансформация на летищата". Панелните дискусии и ключовите изказвания ще бъдат посветени на предизвикателствата и възможностите в областта на усъвършенстването на летищата. Акцент ще бъде поставен върху устойчивото развитие на инфраструктурата и цифровизацията на летищните операции, за да се отговори на постоянно развиващия се авиационен сектор.

„София, България, известна със стратегическото си местоположение и динамичната си авиационна индустрия, се откроява като идеалното място за събиране на световни професионалисти в областта на авиацията. С оглед на това Aviation-Event се радва да представи дългоочакваното събитие Aviation-Event 2024 SOF, което ще се проведе в София на 29 ноември 2024 г. Конференцията обещава да вдъхнови, да запознае с новостите и да бъде ориентир в постоянно променящата се динамика на авиационната индустрия.“, добави Марсел Ривалски, главен изпълнителен директор на Aviation-Event.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НИНКН започва инициатива за преоткриване на паметниците на култур......

В Международния ден за опазване на паметниците на културата, 18 април, от Национален институт за недвижимо културно насл...

Прочети още keyboard_arrow_right