МОН обяви кога ще са ваканциите и изпитите през новата учебна година

МОН обяви кога ще са ваканциите и изпитите за новата учебна година

Снимка: Canva.com

Министерството на образованието и науката обяви окончателните дати на изпитите и ваканциите през новата учебна година.

Есенната ваканция на учениците е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември. Взети са под внимание предстоящите избори за местна власт, като се запазва броят на ваканционните дни.

Коледната ваканция ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната - от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април - за учениците от 12. клас.

Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7 клас през тази учебна година ще е на 19 юни, а по математика на 21 юни. Изпитите са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години, за да имат седмокласниците повече време за подготовка.

Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците - по български език и литература на 10 юни, а по математика – на 12 юни, като дните ще са учебни. Националното външно оценяване в края на 4. клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика).

Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 17 май, а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май.

Тези дни, както и датите на изпитите от националното външно оценяване за седмокласниците по български език и литература и по математика, са неучебни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална конференция „Детето и детският свят“ ще се проведе в С......

Факултетът по педагогика на Софийски университет „Св. Климент Охридски" организира Национална конференция и Изложе...

Прочети още keyboard_arrow_right