Приемат се заявления за еднократна помощ от 300 лв. за учениците

Приемат се заявления за еднократна помощ от 300 лв. за учениците

Снимка: pixabay

Започна приема на заявления за еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за учебната 2023/2024 година, съобщават от “Агенция за социално подпомагане”.

Право на подпомагане имат всички деца, независимо дали учат в държавно, общинско или частно училище, при условие, че живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството си, без значение от размера на дохода на родителите.

Документи се подават до 15 октомври в дирекциите на „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, след записване на детето в съответния клас за учебната 2023/2024 г.

Помощта подлежи на връщане, ако:

- детето не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние;

- ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване съответно на първи, втори, трети, четвърти или осми клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние;

- ученикът в рамките на един месец от учебната година е допуснал отсъствия от 5 учебни часа без уважителни причини.

Помощта ще се изплаща на два пъти, като половината от размера може да бъде получена след влизане в сила на заповедта за отпускане, а остатъкът - в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище, като не е необходимо да се подава отново заявление-декларация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Все още няма глобен в зоната без вредни емисии в София...

Столична община все още не е наложила нито една санкция на замърсяващ автомобил, който въпреки забраната е навлязъл в "з...

Прочети още keyboard_arrow_right