УНСС в София ще си сътрудничи с TFSU – Китай

УНСС в София ще си сътрудничи с TFSU – Китай

Снимка: УНСС

Университетът за национално и световно стопанство в София вече има Център за управление на дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин (TFSU). Новата структура ще бъде ръководена от доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра "Икономикс".

На официалното откриване присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и китайският посланик в България Дун Сяодзюн. поздравителен адрес изпрати президентът на България Румен Радев.

„Ние сме изключително удовлетворени от съвместната си работа. Нашите колеги и студенти знаят, че програмата се осъществява много гладко. Лекциите и комуникацията между преподавателите и студентите също се развиват много добре при спазване на всички стандарти“, каза ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Целта на бакалавърската програма „Икономика с преподаване на английски език“ е да подготвя високо квалифицирани икономически специалисти, като предоставя възможност за богати теоретични и приложни знания от цял свят.

Дуалната програма е предназначена за студенти от Китай и е от типа “3+1” – първите три години студентите се обучават в TFSU, а през четвъртата тези от тях, които са положили успешно изпитите си, продължават своето следване в УНСС.

„От името на китайското посолство в България искам да ви поздравя за успешното провеждане на съвместната дуална програма и да изразя своята благодарност към УНСС за активните усилия по отношение на сътрудничеството между Китай и България в сферата на образованието“, отбеляза китайския посланик Дун Сяодзюн.

Онлайн в церемонията се включи и ректорът на Университета за чуждестранни науки в Тиендзин Чен Фачун.

„Нашият университет има програми в областта на икономиката, правото, изкуствата. Ние имаме установено сътрудничество с 252 университета и институции в 42 страни в целия свят“, обясни той.

На тържествената церемония по откриването на центъра присъстваха още доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по Международно сътрудничество и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За първи път: Софийски съд постанови блокиране на достъпа до пира......

За първи път у нас Софийски градски съд изисква три интернет доставчика в България да предприемат действия по преустанов...

Прочети още keyboard_arrow_right