Езерото в Дружба ще бъде зарибено с 300 кг. бял амур

-

Снимка: Facebook

Ново зарибяване на емблематичното за район „Искър“ езеро в парк „Дружба“ обсъдиха на среща районният кмет Ивайло Цеков и представители на Съюза на ловците и риболовците в България, съобщават от администрацията на столичния район "Искър".

През тази година организацията отбелязва 125-годишнината от създаването си и по нейна инициатива езерото в Дружба ще бъде зарибено с 300 кг бял амур. Изборът на този вид растителноядна риба е съобразен с ценното й качество да унищожава ефективно нежеланата водна растителност. Затова се ползва за биологично преодоляване на обрастването на язовири, езера, блата, напоителни и отводнителни канали.

Зарибяването ще се проведе в началото на есента, когато метеорологичните условия са най-подходящи за това. Датата на събитието ще бъде уточнена допълнително и съобщена.

Със зарибяването с бял амур, заедно с вече изпълняваното аериране на водите на езерото, от района осигуряват още един способ за преодоляване на заблатяването на езерото, за пречистване на водите и гарантиране на благоприятни условия за живот на водните му обитатели, които радват жителите и гостите на района от всички възрасти. Заедно с Ловно-рибарско дружество „София-запад“ пък бяха разселени 50 полудиви зеленоглави патици. От района са се погрижили и за пернатите, обитаващи парка край езерото, като са монтирали къщички и хранилки за птици.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът на Искър чете приказки в 163 ОУ "Черноризец Храбър"...

Зам.-кметът на район Искър-Столична община, Александър Иванов чете приказки в четвъртия ден на провеждането на инициат...

Прочети още keyboard_arrow_right