В Бусманци избраха най-вкусните баници

В Бусманци избраха най-вкусните баници

Снимка: Фейсбук, Район "Искър"

Ден на баницата се проведе в клуба на Дружеството на инвалида в Бусманци вчера, съобщава от администрацията на столичния район „Искър“.

17 членове на организацията се бяха постарали, приготвяйки тиквеници, зелници, баници със сирене и спанак, класическа баница и др.

Специални гости на събитието бяха депутатът Евгения Алексиева, кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков, кметът на кметство Бусманци Калоян Стойнов и Георги Колев, председател на Съюза на инвалидите в България.

Гостите бяха и жури в конкурса за баница, като определиха и първите три места за най-вкусна баница, макар да признаха, че всички печива са били много вкусни.

Председателят на ДИ „Бусманци“ Зорка Янкова благодари на гостите за присъствието им и изрази признателност за добрата съвместна работа с районната администрация „Искър“. Тя напомни, че системно се правят подобрения в помещението, което е предоставено за нуждите на дружеството.

От своя страна кметът Цеков заяви, че членовете на дружеството винаги са имали подкрепа в негово лице. А Георги Колев от Съюза на инвалидите в България подчерта, че едва 6 от над 30 инвалидни дружества на територията на Столична община разполагат с просторни помещения, като това, което общинската администрация „Искър“ е предоставила в Бусманци.

Кметът на Бусманци Калоян Стойнов изрази възхищение към активната дейност на ДИ „Бусманци“ и добави, че председателят Зорка Янкова е човек с голямо сърце, която работи неуморно в интерес на хората с увреждания.

Инициативата „Денят на баницата“ се провежда за първи път в ДИ „Бусманци“, но с уверението на членовете му, че ще се превърне в ежегодна традиция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът на Искър чете приказки в 163 ОУ "Черноризец Храбър"...

Зам.-кметът на район Искър-Столична община, Александър Иванов чете приказки в четвъртия ден на провеждането на инициат...

Прочети още keyboard_arrow_right