Третата Нова гора на София ще е в район Искър

-

Снимка: Facebook, район "Искър"

Третата гора, залесена в рамките на инициативата "Новата гора на София", ще бъде в район Искър. Това реши Столичният общински съвет на заседанието си днес.

Засадиха още 2600 фиданки в „Новата гора на София – с. Негован“

Новата гора ще бъде в местността Морулево в землището на с. Бусманци. Територията, определа за залесяване, е частна общинска собственост с площ близо 40 декара. Предвидено е залесяване с общо 7 140 млади (двегодишни) фиданки обикновен явор, които ще бъдат засадени през 2024 г. с активното участие на доброволци. Заложено е и три годишно последващо отглеждане на насажденята.

Предложеното залесяване ще доведе до подобряване на ландшафтните и природните условия в района, ще създаде условия за запазване и обогатяване на биоразнообразието и ще допринесе за подобряване на качеството на атмосферния въздух, се отбелязва в доклада на зам.-кмета Десислава Билева, приет от градския парламент.

Това е поредна крачка към увеличаване на зелената система в градската среда и подобряване на качеството на атмосферния въздух чрез увеличаване на зелените площи в Столична община, отбелязват от районната администрация на "Искър".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Малчугани от столичния Искър садиха цветя в детските градини...

Деца от няколко градини в столичния район „Искър“ направиха дворовете на забавачките си още по-красиви и при...

Прочети още keyboard_arrow_right