Новата детска ясла в ж.к. ”Изток” ще е готова още тази есен

Новата детска ясла в ж.к. ”Изток” ще е готова още тази есен

Снимка: Фейсбук, д-р Делян Георгиев

Строителството на новата, голяма детска ясла на ул.”Вълко Радински” 5 в столичния ж.к. ”Изток” напредва. Изоставеният строеж на нереализираната виетнамска легация вече е разрушен, изкопите са готови, а вчера беше излят и подложният бетон на основите, съобщава кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

„Строителните дейности вървят по план и с максимално темпо. Очакваме обектът да бъде завършен предсрочно и новото детско заведение да отвори врати за учебната 2023/2024 година през септември“, посочва районният кмет.

По думите му този проект е голяма гордост за районната администрация на “Изгрев”.

„През 2020 г. по моя идея и с нарочно писмо до Министъра на външните работи поисках ведомството да прехвърли безвъзмездно на Столична община държавния имот със специално предназначение, върху който в момента строим. Тогавашният Министър – г-жа Е. Захариева, прояви разбиране и в максимално бърз порядък отписа от активите на държавата мястото. По този начин, общината придоби подходящ имот за построяването на нова ясла“, припомня д-р Георгиев.

Той подчертава, че районна администрация е положила огромни усилия, за да измине целия документален път – защита на проекта в Столичния общински съвет, подсигуряване на финансиране, придобиване и преотреждане на земята, провеждане на обществена поръчка, издаване на разрешение за строеж и проектиране.

„Днес този тригодишен упорит труд започва да се реализира и материализира пред очите ни. Това е поредният пример за отличната работа на нашата администрация и за това, че когато има желание, мисъл и целенасочена работа в интерес на хората, няма непостижими неща“, казва още кметът на "Изгрев".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Администрацията на "Изгрев" се обучи за действия при бедствия и а......

Служителите на районната администрация на столичния “Изгрев” преминаха обучение за реакция при бедствия, ава...

Прочети още keyboard_arrow_right